1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Su hasreti son buldu
Su hasreti son buldu

Su hasreti son buldu

Yıllardır su özlemini çeken köylüler nihayet içme suyuna kavuştular…

A+A-

Kars’ın Kağızman İlçesi’ne bağlı Ağcakale ve Akyayla köylüleri, KÖYDES projesi kapsamında yapılan ve 200 bin TL’ye mal olan bir çalışmayla yıllardır özlemini çektikleri içme suyuna kavuştular. 

Köylüler suyu 30 kilometre mesafedeki Kars’a bağlı Yaylacık Köyü’nden KÖYDES Projesiyle içme suyu çalışması yapıldı. 

Kaymakam Şuayip Gürsoy iki köyün daha içme suyuna kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Vatandaşlarla sohbet eden Gürsoy, “Köy gezilerimizi aralıksız sürdürüyoruz. KÖYDES sayesinde köy yolları stabilize yaptırılıp, köylerimiz içme suyuna kavuşuyor. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan sürekli sorunları hakkında bilgiler alıyoruz. Devlet olarak vatandaşımıza hizmetin en güzelini sunabilmek için yoğun çaba gösteriyoruz. Bu arada 2011 yılında köylerimizin yol ve su sorunlarını bitirmiş olacağız” dedi. 

Akçakale Köyü Muhtarı Mehmet Kağızman ve Akyayla Köyü Muhtarı Hamza Altay’dan sorunlar hakkında bilgiler alan Kaymakam Gürsoy, evleri tek tek gezerek vatandaşları dinledi. 

Muhtarlar ise daha önce kuyu sularıyla içme suyu ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, “Köyümüz artık temiz içme suyuna devletimiz sayesinde kavuşmuştur. Emeği geçenlere Başta Kaymakamımız Sayın Şuayip Gürsoy’a, İl Genel Meclisi üyelerimiz Memet Demir,ve Şıhmail Öztürk’e köy halkı adına teşekkür ediyoruz” dediler. 

Havaların ısınmasıyla birlikte köylüler Şebeke sistemine geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.