1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sudoku Turnuvası heyecanı
Sudoku Turnuvası heyecanı

Sudoku Turnuvası heyecanı

Kars’ta ilk defa Fen Lisesi’nde Sudoku Turnuvası düzenlendi.

A+A-

Okul Müdürü Müseyip Arslanbenzer, “İlimizin tüm okullarında olduğu gibi okulumuzda da her yıl futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve satranç turnuvaları yapılmaktadır. Biz bu sportif faaliyetlere bir yenisini daha ekledik o da Sudoku Turnuvasıdır. Sudoku; en az satranç kadar zekaya dayanan bir beyin oyunudur. Beyin jimnastiği yapmak isteyenler için ideal bir spordur. Bu oyunun gerek okulumuzda gerekse toplumumuzda yaygınlaştırmak için okulumuz öğrencileri arasında, 14-15 Kasım tarihlerinde, okulumuz öğretmenleri Serkan Doğan ve Berin Takçı rehberliğinde Sudoku Turnuvası düzenledik.” dedi.

Arslanbenzer ayrıca, “Kars’ta pek yaygın olmayan Sudoku’nun okulumuzda ve toplumun diğer fertleri arasında yaygınlaşarak gelişmesini istiyoruz. Okullarda düzenlenen futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve satranç turnuvalarının yanında Sudoku Turnuvası da düzenlenirse bu oyunun hem öğrenciler arasında hem de toplumun diğer fertleri arasında yaygınlaşarak gelişecektir.”

Sudoku Turnuvası üç aşamada gerçekleştirildi. 1. aşamada 20 öğrenci bir üst tura geçti. 2. aşamada 8 öğrenci finale kaldı. Finalde ise Bilge Doğanbenzer 1. olurken Hatice Merve Arslanbenzer ise 2. oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.