1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Susuz’da ağaçlandırma bakım çalışması
Susuz’da ağaçlandırma bakım çalışması

Susuz’da ağaçlandırma bakım çalışması

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Kars’ın Susuz İlçesi’nde hayata geçirilen ağaçlandırma alanında bakım çalışması yapıldı.

A+A-

İlkbahar aylarında Susuz-Ardahan yolu üzerinde bulunan Cilavuz mevkiinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca 200 hektarlık alanda 360 bin adet fidan dikilerek “Susuz Ağaçlandırma Sahası” adı ile ağaçlandırma çalışması yapılmıştı. Ağaçlandırma yapılan bu alanda elektrik direğinden kıvılcım düşmesi sonucu yangın çıkmıştı ve yangın kısa sürede söndürülmüş ise de fidanların bir kısmı yanmıştı.

Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, “Susuz İlçesi Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Türkiye İş Kurumu ile işbirliği yaparak İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi Necati Kurtulmuş koordinatörlüğünde bakım ve yenileme çalışması yapılmıştır. Toplum Yararına Çalışma projesi kapsamında 20 kişi 2,5 ay süreyle Susuz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde Belediye sınırları dışında kalan alanda çalıştırılarak istihdam sağlanmıştır. Bu çalışmalardan birisi de tahrip olan ağaçlandırma alanında bakım ve yenileme çalışmasıdır. Yangında zarar gören veya tutmayan fidanların yerine, Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü’nden temin edilen 3 bin 500 adet yeni fidan dikilmiştir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.