1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tahtakurusu İlaçlama
Tahtakurusu İlaçlama

Tahtakurusu İlaçlama

Tahtakurusu ilaçlama insan ve hayvan kanıyla beslenen böceklerdir.

A+A-

Isırıkları ile insanlarda kaşıntılara, şişmelere ve alerjik açıdan reaksiyonlara sebebiyet verirler. Tahtakuruları fiziksel olarak ince yapılı, kahverengi ve siyahtır. İyi bir koklama yetenekleri vardır, Uçamazlar.

Tahtakurusu ilaçlama sayesinde yaşam alanlarına girmesiyle birlikte kontrol edilmeleri zor olan zararlı böceklerden biridir. Bu zorlukların da birçok nedeni vardır.

* Dirençlidirler: Birçok böcek ilacına karşı direnç geliştirmişlerdir. Daha özel kimyasalların kullanılması ile yok edilebilirler.

* Gizlenme yetenekleri vardır: Tahtakurularının gizlenme yetenekleri mükemmele yakındır. Bunun sayesinde de tespit etme süresi uzar ve bu süre zarfında da hızlı üremeleri sayesinde yayılırlar. Tahtakurularını bulmak ve yok etmek uzmanlık gerektiren bir durumdur.

* Hızlı çoğalırlar: Tahtakuruları hızlı çoğalırlar. Bir dişi tahtakurusu yaşamı boyunca 500 den fazla yumurta bırakabilir. Bu da ne kadar geç tespit edilirse durumun o kadar karmaşık bir hal alacağının göstergesidir.

* Geceleri aktiftir: Tahtakuruları insanlar uyurken geceleri aktif hale gelir. Böylelikle tespit edilme olasılıkları da zorlaşır. Uykudayken ısırılan insanlar ancak sabah uyandıklarında kaşıntı ya da kızarıklık gibi durumlarla karşı karşıya kaldıklarında şüphe duyarlar.

 Otel tahtakurusu temizliği ile ortadan kaldırmak için en etkili yol profesyonel bir ilaçlama şirketine başvurmak olmalıdır. Böylelikle tahtakurularının en etkili şekilde ortadan kalkması için güçlü böcek ilaçları ve kimyasalları birleşerek sonuca adım adım yaklaşılır.

Tahtakurusu ilaçlama işlemlerinde püskürtme işlemi tüm saklanma noktalarını içererek yapılan bir çalışmadır. Haşerelerin yerleri kontrol uzmanı tarafından belirlenir ve ilaç bu bölgelere uygulanır. Doğru ilaçlama yapılmadığı takdirde sonuç alınamaz.

Tahtakurusu İlaçlama Süreci

Tahtakurusu ilaçlama aşamalardan oluşur. Her aşamada farklı kimyasallar kullanılır. Hedef noktalara ulaşma, yuvalanma alanları belirlenir. Uygulama yöntemi, belirlenen noktalara ve sorunun büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir.

İlaçlama süresi 30 ila 50 dakika arasında değişir. İlaçlamadan sonra alanın 2 saat kapalı tutulması ve daha sonra da yine en az 2 saat havalandırılması gerekmektedir. İlaçlamadan sonra var olan çatlakların tamiri, elbiselerin yüksek ısıda yıkanması önem taşır.

Tahtakurusu nasıl temizlenir sorununun tamamen yok olduğuna emin olana kadar yeni eşya alımına ara verilmelidir.

Tahtakurusu yaşam alanlarında ciddi sorunların oluşması demektir. Etkili bir mücadele için doğru yöntemler ve profesyonel anlamda destek gereklidir.

 İlaçlama sırasında hata yapılması, sorunun büyümesi ve tekrarlanması demektir. Tahtakuruları ile baş ederken yüzeysel anlamda çözümlerden kaçınarak tamamen uzman yardımı ile hareket edilmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.