1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihi hamam gazeteciye emanet
Tarihi hamam gazeteciye emanet

Tarihi hamam gazeteciye emanet

Vali Ahmet Kara, günlerdir yerel basında ve internet haber sitelerinde yer alan tarihi hamamların sahipsizliği ile ilgili yaptığı açıklamada, restorasyonu Valilikçe tamamlandıktan sonra hamamı işletmek isteyene bedava vereceklerini söyledi.

A+A-

Bunun üzerine Serhat TV muhabiri Bülent Ertaş, tarihi hamamların işletmeciliğine talipli olunca Vali Kara da “Hayırlı olsun” dedi.

RESTORASYON İÇİN ÖDENEK BEKLENİYOR

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün dün, yaptığı, “Bahse konu Muradiye ve Mazlumağa olarak bilinen hamamların restorasyonunun yapılması için yaklaşık maliyetleri Erzurum Röleve ve Anıtlar Müdürlüğünce çıkartılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Bakanlıkça ödenek gönderildiğinde restorasyon çalışmaları başlatılacaktır.” açıklamasından sonra bugün konu Vali Kara’nın kahvaltılı basın toplantısında gündeme geldi.

Tarihi hamamların akıbetinin ne olacağının sorulması üzerine Vali Kara, “Valilik Özel İdare olarak hamamları biz restore edeceğiz ve eksiklerini tamamlayıp onarımını yapacağız. Hazır hale getirdikten sonra da isteyene işletmesi için bedava vereceğiz. Böylelikle hem tarihi hamamı kurtarmış olacağız hem de il ekonomisine katkı sağlamasının önünü açacağız.” dedi.

Bunun üzerine Serhat TV muhabiri Bülent Ertaş, hamamın işletmeciliğine talipli olduğunu söyledi. Vali Kara da “Hayırlı olsun” diyerek bu ve benzeri durumdaki binalar içinde aynı işlemi uygulayabileceklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.