1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihi Muradiye Hamamı Yıkılıyor
Tarihi Muradiye Hamamı Yıkılıyor

Tarihi Muradiye Hamamı Yıkılıyor

Taş Köprü yanında bulunan ve yıllarca Karslılara hizmet veren tarihi Muradiye Hamamı ilgisizlik ve sahipsizlik yüzünden yıkılıyor. Sıvaları dökülen ve camları kırılan hamam sahip çıkılmadığı takdirde yıkılarak kaybolacak.

A+A-

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği bölgede bulunan tarihi hamama ne belediye, ne valilik ve nede İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sahip çıkıyor.

Birkaç yıl önce Belediye Başkanlığı’nca restore edilen ve restoresi yarım bırakılan tarihi hamamlar bali çekenlerin ve sarhoşların mekanı haline gelmiş bir halde bulunuyor.

Hasan Harakani Türbesi ve Evliya Caminin karşısında Kars Kalesi’nin altında ve tarihi taş köprünün yanı başında bulunan Muradiye Hamamı kente gezmek için gelen yerli ve yabancı turistlerin objektiflerine hiçte hoş olmayan görüntülerle yansıyor.

Yıllarca Karslılar tarafından kullanılan tarihi hamam, boş kalmasıyla birlikte harabeye döndü. Duvarlarının sıvası dökülen bacası yıkılan ve pencereleri kırılan hamamın biran evvel koruma altına alınmasa tamam yıkılarak tarihin karanlıklarına gömülecek.

MURADİYE HAMAMI

Taş Kitabesinde Hicri 1-88 miladi 1774 tarihi bulunan ve Osmanlı mimari tarzında inşa edilen hamamın batı girişinde bulunan büyük ahşap balkonu sebebiyle halk arasında balkonlu hamam olarak da bilinir. Bir büyük ve bir küçük iki kubbeli ve dikdörtgen planlı olarak yapılmıştır. İç mekanındaki sağır kemerler dikkat çekicidir. Taşınmaz tescil edilerek koruma altına alınmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.