1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Tepkimiz Kürtçe şarkıya değil"
Tepkimiz Kürtçe şarkıya değil

"Tepkimiz Kürtçe şarkıya değil"

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, 10 Aralık’ta Genç Kafkas Kültür ve Spor Derneği tarafından organize edilen Cevdet Bağca konserini terk etmeleri konusunda açıklamada bulundu.

A+A-

Basın mensuplarıyla makamında bir araya gelen Köylü, “benim tepkim Kürtçe şarkıya değil, Bağca’nın Başbakan’a ithafen yaptığı konuşması, protokole sataşması ve siyasi konuşmalarınaydı. Yanlış anlaşıldık” dedi.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Bağca’nın Kürtçe şarkı söylemesine kendisinin izin verdiğini fakat, siyasi şarkı söyleyeceğini tahmin etmediklerini söyledi. Köylü; Ezginin Günlüğü’nden sonra sahneye Cevdet Bağca’nn çıkacağını ve Kürtçe şarkıda okumak istediği bilgisi geldi. Kürtçe şarkıya karşı çıkmayarak, söyleyebilir dedim. Sahneye çıktığında “Bu devleti yöneten padişah ve saz arkadaşları duysun” diye konuşmalar yapınca Adalet Komisyonu Başkanımızla birlikte salondan ayrıldık. Basında Kürtçe şarkıdan kaynaklı ayrıldığımız yer aldı fakat Kürtçe şarkıdan dolayı salonu terk etmedik. Oradaki konu, Başbakan’a ithafen konuşmalar yapması ve bizden de kendisini alkışlamamızı istemesidir” diye konuştu.

Konserde Ezginin Günlüğü’nden sonra sahneye çıkan Cevdet Bağca, “Bir daha beni konser çağırmayabilirsiniz. Buna alıştım, önemli değil. Ama ben bu şarkıyı eskiden devrimci arkadaşlarım için yazdım. O kıyametleri kopardıkları kavga sizin gibi aydınlar için çok komik bir kavgadır. Çok tehlikeli bir şey belki, kimileri beni uyarıyorlar ama keşke Kars’ta bir Ermeni’nin şarkısını okuyabilsem. Bir Tat’ın bir Terkeme’nin şarkısını okuyabilsem. Niyetim asla kimseyi incitmek değil. Niyetim şu; biz kardeşiz. Bu devleti yöneten padişah ve saz arkadaşları duysun, niyetim budur” diyerek protokolünde kendisini alkışlamasını istemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.