1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tesbihçi Dede Orhan Karsak’ta
Tesbihçi Dede Orhan Karsak’ta

Tesbihçi Dede Orhan Karsak’ta

İlk kişisel sergilerini Kars’ta üçüncüsünü de Iğdır’da açan Ressam Aynur Çalışkan’ın “Tesbihçi Dede” tablosu Karslı Sementa’nın sahibi Orhan Karsak aldı.

A+A-

Ressam Aynur Çalışkan, Kars ve Iğdır’daki kişisel resim sergileriyle adından sıkça söz ettirdi. Kars, Ardahan ve Iğdırlıların ilgiyle takip ettiği resim sergilerinin ünü Ankara’ya bile yayıldı. Resimlerden oldukça etkilendiğini söyleyen Sementa’nın sahibi Karslı Orhan Karsak’ı, Ressam Aynur Çalışkan Ankara’da ziyaret etti. Çalışkan’ın resimlerini yakından inceleme fırsatı bulan Karsak, resimlerden üçünü satın aldı. Bunun üzerine Aynur Çalışkan da, Karsak’a çok beğendiği “Tesbihçi Dede” tablosunu hediye etti.

Ressam Aynur Çalışkan, “Orhan Bey, Tesbih kolleksiyonu yapıyor. Tespihçi Dede tablosunu da koleksiyonun yanına astı ve beni çok takdir etti. Kars için faydalı bir şeyler yapmamdan gurur duyduğunu söyledi. 3 tane resim alınca bende Tesbihçi Dede’yi Orhan Bey’e hediye ettim. Tesbihçi Dede bir gerçek tablodur. Çünkü bu dede Yeni Karamürsel’in önünde tesbih satarken fotoğrafını çekmiştim. Şimdi Ankara’da aynı yerde tesbih satarken göremiyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum