1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TKDK Kars İl Koordinatörü Bekir Güre : IPARD 3 Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı Yayımlandı
TKDK Kars İl Koordinatörü Bekir Güre : IPARD 3 Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı Yayımlandı

TKDK Kars İl Koordinatörü Bekir Güre : IPARD 3 Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı Yayımlandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, Kurumun 28 Haziran 2024 tarihi itibari ile IPARD 3 Programının 2. Başvuru Çağrı İlanına çıktığını açıkladı.

A+A-

TKDK Kars İl Koordinatörü Bekir Güre sözlerine şu şekilde devam etti :

“28 Haziran 2024 tarihi itibari ile IPARD 3 Programının 2. Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktayız. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinden çıktığımız çağrı ilanıyla tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri ve çiçek soğanı, mantar ve misel, fide – fidan, yem bitkileri, solucan gübresi ile bu ürünlerin işlenmesine yönelik yatırımlara; arıcılık, ana arı yetiştiriciliği, kovan üretimi, bal ve diğer arı ürünlerinin işlenmesi paketlenmesine yönelik yatırımlara; ahşap işleme, metal işleme, taş işleme gibi zanaatkârlık faaliyetleri ile et işleme, süt işleme, yerel yiyecekler gibi katma değerli ürünler ile ilgili yatırımlara; yeme içme ve konaklama tesisleri başta olmak üzere kırsal turizm projelerine; tatlı ve tuzlu sularda yetişen bazı balık ve su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlara; üretici örgütleri ile ziraat odalarına özel olmak üzere makine parkları kurulumuna; işletmenin kendi ihtiyacını karşılamak üzere üretilecek yenilenebilir enerji yatırımlarına destek vereceğiz.

Çağrımızın toplam destek bütçesi 80 milyon Avro olup uygun harcama tutarı 500.000 Avroya kadar olan başvurular desteklenecektir. Başvurular 12.07.2024 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 16.08.2024 tarihi saat 18.00’de kapanacaktır. Başvuruların il koordinatörlüğüne teslimi için son tarih 29.08.2024’dür. Bu çağrıdaki hibe oranımız proje ve başvuru sahibinin özelliklerine göre %60 ila %75 arasında değişmektedir. Ayrıca yatırımlarımız KDV’den muaf tutulmaktadır.

Kars ve Iğdır İllerimizin kalkınması adına büyük bir fırsat olan bu çağrı ilanıyla yatırımcılarımızın vereceğimiz hibelerden en yüksek düzeyde faydalanacağını umuyoruz. Başvuru Çağrı ilanının başta Kars ve Iğdır yatırımcıları olmak üzere tüm yatırımcılarımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

g-012.jpgtg.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.