1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TKDK’dan Hibe Desteği
TKDK’dan Hibe Desteği

TKDK’dan Hibe Desteği

TKDK’dan Tarım Kredi Kooperatiflerine Hibe Desteği...

A+A-

TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt Türkiye’nin Avrupa Birliğine giriş sürecinde uygulamakta olduğu kısaca Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan ve kısaca IPARD olarak adlandırılan hibe programı ile ilgili bilgilendirmek üzere, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ömer EFE’yi makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette IPARD fonlarının içeriği, bu fonlardan yararlanabilmek için hazırlanması gereken projelerin nasıl olması gerektiği ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin söz konusu fonlardan ne şekilde yararlanabileceği konuları gündeme geldi.

Toplantıda söz alan Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Karsın sahip olduğu tarım ve hayvancılık potansiyelini vurgulayarak, kurum olarak amaçlarının mevcut potansiyeli geliştirmek ve bölgedeki üretim ve işleme metotlarının çağdaş standartlara ulaştırılmasına destek sağlamak olduğunu açıkladı.

Bu süreçte, gerçek kişilerden olduğu kadar tüzel kişiliğe sahip işletmelerden de proje kabul edeceklerini dile getiren Bozkurt, Tarım Kredi Kooperatiflerinin de özellikle süt işletmeleri tarafından eksikliği hissedilen süt toplama merkezlerinin kurulması alanında projeler sunabileceğini ve bu alanda mevcut en fazla proje sunma potansiyeli olan tüzel kişilik olduğunu belirtti. İlgili alanda sunulacak olan projelerde asgari 25.000 Avro olmak kaydıyla 1.000.000 Avro’ya kadar uygun harcama yapılabileceğini ve bu harcamalara %50 oranında hibe verileceğini belirten Bozkurt, Karsta faaliyet gösteren Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliğine bağlı 19 birlik kooperatifinin de Süt toplama merkezi kurulumu amaçlı projeler hazırlayarak bundan faydalanacaklarını belirtti. Modern süt toplama merkezlerinin kurulmasıyla hem Birliğe üye olan üreticilerin gelirlerinde artış sağlanacağını hem de süt işletmelerinin daha sağlıklı koşullarda toplanmış olan süte kavuşacaklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.