1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Torba Yasasının getirdiği kolaylıklar
Torba Yasasının getirdiği kolaylıklar

Torba Yasasının getirdiği kolaylıklar

Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan, Torba Yasasıyla BAĞKUR, işverenler ve diğer esnaflar için bir yapılandırma ve kolaylık getirildiğini söyledi.

A+A-

Ayluçtarhan, “Borçların durumlarına göre tüketici fiyatları veya üretici fiyatları yani, TÜFE, ÜFE bir fiyatlandırma yaptıktan sonra isteyen vatandaşlarımız peşin ödeme şeklinde istedikleri gibi taksitli durumunu da seçebiliyorlar. Taksitte de ikişer şekilde aylık halinde ödeme yaptığı için, bunlar 6, 9, 12 ve 18 halinde yapıyoruz. 6 taksit seçtikleri zaman en az 12 ay içinde ödeme şeklini seçebiliyor.” dedi.

“BAĞKUR’larımız için yine Ziraat Bankası ile protokol imzalanmıştır” diyen Ayluçtarhan, “Emeklisi dolan BAĞKUR’lu esnaflarımız bunlar bankaya müracaat ettikten sonra bize geliyorlar. Bizde bunların yaklaşık alacakları maaş miktarını belirtmek şartıyla tekrar bankaya bildiriyoruz. Bankalar kendilerine göre bir değerlendirme yapıp bu esnaflarımıza kredi sağlıyor. Bunların da bankaya vereceği miktar neyse o miktarı bizim hesaba aktardıktan sonra biz bu esnaflarımıza maaş bağlama işlemlerini yaptıracağız.” diye konuştu.   

Ayluçtarhan, daha sonra şunları söyledi:

“Müracaat edenleri ortalama olarak diyebilirim ki 120 kişinin günlük işlemlerini yapıyoruz. Biraz yoğunlu var. Özellikle esnaf kısmında BAĞKUR lu veya tarım sigortalı dediğimiz esnaflarımızdan mükkeleflerimizden gerçekten bir yoğunluk var. Herkes” Bir an evvel ben işimi yapayım” diyor ama, ilk etapta şunu da bilmelidir ki bizim zamanımız çok var. Yasa gereği 2 Mayıs ama bir de yasa hükmü içerisinde bakanlar kuruluna yetki verilmiş bizim yönetim kurulu tarafındaki herhangi öneri üzerine bakanlar kurlu 1 ay daha uzatma yapabilir. Tabi ki bu bakanlar kurulunun kararıdır. Uzatmanın çıkması demek de, 31 mayısa kadar belli bir süreç vardır. Uzak yerlerden gelenler oluyor ve bizde bunlara gün vermek zorunda kalıyoruz. Belirli bir hafta yapmayı isterim ama burada da kimlik kontrolü yapamıyorum. Ama çok acele ediyorlar. Biraz duyarlı olsalar zaten bunu zamanla yapacağız. Şu anda toplam 11 kişilik bir ekiple sadece BAĞKUR kısmına bakıyor. Biz esnaflarımızdaki müracaatı bekliyoruz. En az 7 bin kişi bekliyoruz. Tabi bunların hepsinin de emekli olacağı diye bir şey de yok. Emekli olmanın belli şartları vardır. Şartlara ulaşanlara elbette ki belli işlemleri yapacağız.”-KHA-

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.