1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Torba Yasaya Göre Gidecekler
Torba Yasaya Göre Gidecekler

Torba Yasaya Göre Gidecekler

Kars Belediyesi’nde çalışan 300 işçi başka kurumlara aktarılacak...

A+A-

Meclisten geçen Torba Yasasıyla birlikte Belediye’de fazla sayıda olan işçiler için hazırlıklar başlatıldı. 300 işçi başka kurumlara aktarılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Tabi Cumhurbaşkanının onayından geçtikten sonra resmi gazetede yayınlanacak ve sonuç itibarıyla da uygulamanın gerçekleşmesi için bütün taşraya bir yazıyla gelecek içeriğini biliyoruz yazı geldikten sonra valilikte bir komisyon kurulacak. Belediye ve özel idarede norm fazlası kadronun listesini çıkarıp sunacak. Bizim şu anda işçi statüsünde ki norm kadro sayımız 107 ama 433 personel çalışıyor. Bu da demek ki 326 tanesi norm kadroya göre fazla bizde bunun en az 300 tanesini göndermeyi planladık.” dedi.

Başkan Bozkuş, daha önce BELTAŞ’ta çalışan işçilerin bu norm kadroyla Belediyeden başka bir kuruma aktarılacak işçilerin yerine yeniden işe alınıp alınmayacakları merak ettiklerinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

“Belediyelere 2005 yılından sonra personel alınmaz diye bir kararname var. Dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu imzalı. Eksiklikler şirketler tarafından giderilecek. Temizlik işlerini hizmet alımı yoluyla yapmayı düşünüyoruz ve bugün meclisimize getireceğiz. Karar alıp hemen ihaleye çıkacağız. Özel Güvenlik Yasasına bağlı olarak birimlerde artık bekçi değil de özel güvenlik yassına göre personel alınacak. Bekçinin dışarıdan gelen bir müdahaleye karşı koyma ne bir yetkisi ve de şansı var. Karşı tarafın silahı olduğu halde bekçinin üzerinde hiç bir şey yok. Ama Özel Güvenlik Yasası çıkmış ve bu yasa onlara hem bu yetkiyi veriyor hem de kendilerini savunma konusunda kanun onları geniş kapsamda değerlendirmiş. Bunun içinde o tür şeyler olacak. BELTAŞ’ta biz göreve geldiğimizde 49 kişi çalışıyordu ve piyasaya 900 milyar borcu vardı. Bunlar: Vergi Dairesi, SSK olmak üzere bunları ödeyemediğimiz gibi altı aydır ücretlerini almamışlardı. SSK primleri yatmamıştı. Bu nedenlerle işten çıkarmak zorunda kaldık. BELTAŞ hizmetlerini sağlıklı bir şekilde yürütür ve kar edecek duruma gelirse buradan çıkan personelin bir kısmı değerlendirilebilir.” 

Bozkuş, “BELTAŞ’ta ki makineler ve malzemeler duruyor mu, onlara bakılıyor mu?” sorusuna da, “Ora da bekçi var. Bugünlerde bir çalışma içerisindeyiz. Bu sene büyük olasılıkla asfalt makinesi, beton parke taş makinesi ve beton santralini aynı yerinde çalıştırmayı planladık. Orada çalışacak işçilerin istihdamı nasıl sağlanacak? Şirket tarafından ve eski çalışanlar içinden beton santralinde çalışabilecek o kapasite de insanlar olursa onlara öncelik verilecek.” diye cevap verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.