1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tumdaşef’den Türkiye’ye mektup
Tumdaşef’den Türkiye’ye mektup

Tumdaşef’den Türkiye’ye mektup

Hakas Cumhuriyeti Temsilcisi Genadi Tumdaşef’in Türkiye’ye yazdığı mektup...

A+A-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars Şehrengizi’nde Hakas Cumhuriyeti Temsilcisi Genadi Tumdaşef’in Türkiye’ye yazdığı mektubu okudu.

Gazi Kars Şehrengizi programı nedeniyle Hakas Cumhuriyeti’ni temsilen Kars’a gelen Genadi Tumdaşef, yanında Türkiye’ye yazdığı mektubu getirdi. Mektubu kendi Türkçe okumaya çalışan Tumdaşef bir kısmını okudu, geri kalanını okumakta zorlanınca Bakan Yıldırım, “ben okuyayım” diyerek eline aldığı mektubu Türkçe okudu. Tumdaşef, Hakas Cumhuriyeti’nden getirdiği toprağı da Bakan yıldırım’a hediye etti.

Gazi Kars Şehrengizi programı nedeniyle Kırgızistan’ın Altay Temsilcisi olarak Kars’a gelen Akay Kine ise Bakan Yıldırım’a Altay Dağları’nda yetişen Ardıç ağacının tohumundan hediye etti. Akay Kine, “Bizim Altay Dağları’nda yetişen özel bir ağacımız var. Adı Ardıçtır. O ağaç birliği simgeler. Geçen yıl o ağaçtan 200 tane Kırgızistan’a getirip ektik. Şimdi ise o ağacın tohumlarından getirdim ki, Kars’a ve Türkiye’nin çeşitli yerlerine ekin. O da bizim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin” dedi. Bakan Yıldırım’da Akay Kine’nin bu hediyesi karşılığında teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.