1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Turgut Turan’ı rahmetle anıyoruz
Turgut Turan’ı rahmetle anıyoruz

Turgut Turan’ı rahmetle anıyoruz

Kars-Akyaka Belediye Başkanlığı görevini yürütürken geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Turgut Turan’ın en çok istediği şeylerden biri olan Kars-Akyaka Treni’nin yeniden sefere konulması Akyakalıları bir kez daha sevindirdi.

A+A-

Akyakalılar çok sevdikleri ve bağırlarına bastıkları Merhum Turgut Turan’ın dünkü törenlerde aralarında olmamasına üzüldüklerini söyleyerek, “Merhum Başkanımızın bir isteğinin yerine gelmesi bizleri hem sevindirdi hem de duygulandırdı. Sevindik çünkü Trenimiz yeniden seferde, üzüldük çünkü aramızda Başkanımız Turgut turan başkanımız yok. Keşke bugünleri görseydi ama takdiri ilahi aramızdan ayrıldı.” dediler.

Merhum Başkan Turgut Turan bilindiği gibi 01 Ocak 2010 günü Kars Tren Garı’nda düzenlenen mitinge katılmış ve bir konuşma yapmıştı.

İŞTE O KONUŞMA:

“Bizim açıklamak istediğimiz durum, Akyaka-Kars treni 1928 yılından beri 81 yıldır yöreye hizmet etmektedir. Burada tren seferlerinin kaldırılmasında eğer, bakım çalışması, yol yapım çalışması gibi sebeplerse diyeceğimiz sorun yoktur. Ama zarar ediyor diye bu amaçla kapatılırsa, Doğu kapı açılacak diye antlaşmalar yapılıyor ama doğu kapının yolu kapanıyor. Özellikle bizim belirtmek istediğimiz sebep burada yöre insanları fakir ve yoksul insanlardır. Yani minibüsle sefer yapmakla trenle yolcuk etmenin arasındaki maliyetini düşünsünler.

Bizler kıt kanaat geçinen insanlar olarak bu trenin zarar ettiği kanaatinde de değiliz. Demir yolundan aldığımız bilgilere göre 98 bin yolcu taşınmıştır. Günlük ortalama 300 yolcuya denk geliyor. Taşımada da bu yöre halkını cezalandırmaktır. Bizim kamu teşebbüslerinin kurulmasının amacı, Atatürk’ün devletçilik ilkesinde amme hizmetidir. Amme hizmetinde gerekirse bazı noktalarda kar edilmez. Sosyal devletin hizmeti halka hizmettir. Biz kalkıp da doğu kapının açılacağı bir yerde bu trenin kapanmasını yanlış buluyoruz. Bu yanlıştan da başta Kars milletvekillerimiz olmak üzere Sayın Ulaştırma Bakanımızdan arz ediyoruz, Sayın Devlet Demir Yolları Genel Müdüründen arz ediyoruz, bu yanlışlıktan geri dönsünler. Halkı bu kadar mağdur etmesinler. Çünkü bu yörede görev yapan halklar yılın 8 ayı kış demeden, soğuk demeden kalkınmakla öncelikli bir yörenin avantajlarını almadan bedava askerliği yapıyoruz. Bu ulaşım açısından da engellemelerimiz özellikle, göreve gidip gelen memur arkadaşlarımız vardır. Durumları iyi olamayan günde 70 tane öğrencimiz dershaneye gidiyor. Bunların mağduriyeti göz önüne alınarak bir an evvel bu yanlıştan geri dönmesini özellikle arz ediyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.