1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Turistlerin çirkin protestosu
Turistlerin çirkin protestosu

Turistlerin çirkin protestosu

Hollandalı turistlerden Ucube önünde el figürlü sanatsal tepki...

A+A-

Kars’a gelen iki Hollandalı sanat öğrencisi, kaldırılan “Ucube” heykelin önüne 120 adet el figürü bırakıp Kars’la birlikte resimledi.

Edinilen bilgilere göre bu sabah saatlerinde Kars’a gelen Hollandalı Elke Merije (34) ile Wouter Anton (32), öğlen saatlerinde Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla parçalara ayrılarak 3 aylık süre içinde kaldırılan “Ucube” heykelin önüne gittiler. Yanlarında getirdikleri 120 adet alçıdan yapılmış el figürlerini yan yana dizdiler. Sanat bölümü öğrencisi oldukları öğrenilen biri bay biri bayan Hollandalı iki turist daha sonra figürleri Kars manzarası eşliğinde birbir resimlediler.

Emniyet ekiplerinin de önlem aldığı alanda kendi hallerine yaptıkları ve adına sanatsal eylem dedikleri el figürlerinin bir kısmının yanlarına aldılar bir kısmını da bölgede bulunan çocuklara verip ayrıldılar.

Çocuklarda bu el figürlerini alana giden gazetecilere gösterdiler. Zafer işaretinin yanında argo anlamlara da gelen figürlerin ne anlama geldiği ise Hollandalı turistlerin ileriki zamanlarda yayınlayacakları bir kitapta ifade edilecek.

Yapılan araştırmada, Elke Merije ile Wouter Anton’un Hollanda’da sanat bölümü öğrencisi oldukları, böyle bir projeyi de dünya gündemine oturan Kars’taki İnsanlık Anıtı’ndan esinlenerek hayata geçirmeyi amaçladıkları öğrenildi. Elke Merije ile Wouter Anton’un bir süre önce İstanbul’a geldiklerinde Ünlü Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un İnsanlık Anıtı için yaptığı el heykelinden esinlendikleri ve 120 farklı kişinin el figürünü aldıkları, daha sona da bu figürleri bir kalıba oturttukları belirtildi. Birbirinden farklı 120 el figürünün ne anlama geldiğini kendilerinin bildiklerini fakat bunları yayınlayacakları bir kitapta belirtecekleri ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.