1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye 2’ncisi Karslı öğrenci Nisa Gül Yıldız, TEKNOFEST finalinde ödülünü aldı
Türkiye 2’ncisi Karslı öğrenci Nisa Gül Yıldız, TEKNOFEST finalinde ödülünü aldı

Türkiye 2’ncisi Karslı öğrenci Nisa Gül Yıldız, TEKNOFEST finalinde ödülünü aldı

2022 TÜBİTAK 2204 C Liseler Arası Kutup Araştırmaları Proje Yarışmasında Türkiye 2’incisi olan Kars Prof. Dr. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencisi Nisa Gül Yıldız, TEKNOFEST Karadeniz Finalinde ödülünü aldı.

A+A-

Temmuz ayında, 611 projenin başvurduğu 2022 TÜBİTAK 2204 C Liseler Arası Kutup Araştırmaları Proje Yarışmasına katılan Kars Prof. Dr. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencisi Nisa Gül Yıldız'ın, Öğretmen Dr. Engin Yalmancı'nın danışmanlığında hazırladığı "VEGAN YALITIM" isimli projesi Giresun'da gerçekleştirilen finalde Canlılar Bilimi Ana Alanı / Karasal Ekosistem Tematik Alanında Türkiye 2'incisi olmuştu.

Samsun’da yapılan TEKNOFEST ödül törenine davet edilen Kars Prof. Dr. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencisi Nisa Gül Yıldız ve proje danışmanı Öğretmen Dr. Engin Yalmancı ve beraberindeki ekip ödülünü TEKNOFEST Karadeniz final töreninde, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın elinden alarak Kars’a gurur yaşattı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.