1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye 3.olan Kars Kafkas Halk Oyunları Ekibi yeniden tarih yazmak için hazırlar…
Türkiye 3.olan Kars Kafkas Halk Oyunları Ekibi yeniden tarih yazmak için hazırlar…

Türkiye 3.olan Kars Kafkas Halk Oyunları Ekibi yeniden tarih yazmak için hazırlar…

Kars Dore Gençlik Spor Kulübü ve Kars Kafkas Kartalları Gençlik Spor Kulübü Türkiye finali için Erzurum'da 6-7 Temmuz'da düzenlenecek olan Doğu Anadolu Şampiyonası'na katılıyor.

A+A-

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunu 2023/2024 yılı faaliyet programında yer alan Halk Oyunları Yarışması için Kars Dore Gençlik Spor Kulübü ve Kars Kafkas Kartalları Gençlik Spor Kulübü Türkiye finali için Erzurum ilinde 6-7 Temmuz'da düzenlenecek olan Doğu Anadolu Şampiyonası'na katılıyor.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkan Başdanışmanı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyon Medya Kurulu Başkanı Hüseyin Kankılıç açıklamasında şunları ifade etti :

"2022/2023 yılında Kütahya ilinde düzenlenen büyükler kategorsinde 19 ilin finale katıldığı yarışma da 33 yıl aradan sonra ilk defa Kars ilimize Türkiye 3.lüğü ve Denizli ilinde düzenlenen minikler katagorisinde 20 ilin katıldığı finalde Türkiye 4.lüğünü getirmenin gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu yıl  hedefimiz Türkiye birinciliği olacaktır. Kars ilimiz de faaliyet gösteren kulübümüz Kars Kafkas kültürümüzü zirveye taşımanın vermiş olduğu sorumluluğu bilerek çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kulübümüzün yaklaşık lisanlı 220 sporcu bulunmaktadır. Erzurum ilinde Doğu Anadolu Şampiyonu olup Türkiye finalinde Türkiye birincisi olacağımızdan kimsemin şüphesi olmasın."

f1-009.jpgf2-006.jpgf3-007.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.