1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye artık yardım yapan ülke oldu
Türkiye artık yardım yapan ülke oldu

Türkiye artık yardım yapan ülke oldu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Bakan Akdağ, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanlığınca, Belediye düğün salonunda organize edilen programda halka hitap etti.

Başta Kars milletvekillerimiz olmak üzere bütün Karslı ve Sarıkamışlı arkadaşlarım, kardeşlerim adına değerli Başbakan Yardımcımıza hoş geldiniz diyorum diyerek söze başlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Değerli Sarıkamışlılar ben bu salonda daha öncede 3 defa konuştum. Sarıkamış’a her geldiğimizde bu coşkunuzu, bu heyecanınızı, güzelliğinizi gördük şahit olduk. Bilin ki sizin gönlünüzde bize karşı ne varsa, bizim gönlümüzde de aynı sevgi, aynı muhabbet var arkadaşlar” dedi.

Allah’ın yarattığı en şerefli mahluk olan insana hizmet etmenin, bir insanın hayatında yapabileceği, elde edebileceği en güzel şey olduğunu belirten Bakan Akdağ, “Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 2001 yılından bu güne kadar AK Parti teşkilatı ve AK Parti hükümeti olarak sizlere hizmete gayret ediyoruz. 10 sene öncesine döndüğümüzde hatırlıyorum Başbakanımızın o günkü resimleriyle hani bu şarkı burada bitmez diye sizlere geldiğimiz zaman, bizi nasıl bağrınıza basmıştınız. İşte o günden beri bizler sizin hizmetkarınızız. Başbakanımızın çok kullandığı bu kelimeyi bende önemsiyorum. İnsanlar siyaseti farklı maksatlarla yapabilirler. Ama bizim bir tek maksadımız var. Biz sizlere, aziz milletimize hizmet etmek istiyoruz. İnanıyoruz ki, Allah’ın yarattığı en şerefli mahluk olan insana hizmet etmek bir insanın hayatında yapabileceği, elde edebileceği en güzel şeydir. İnsanların hayırlısı insanlara hizmet edendir. İşte bu şekilde 10 senedir AK Parti hükümetleriyle karşınızdayız. Ve her seferinde sizin karşınıza her geldiğimizde, daha büyük bir destekle siz bizi bağrınıza basıyorsunuz” diye konuştu.

Hala bu ülkede kardeşi kardeşe karşı eline silah alarak yada gençlerin eline silah vererek kışkırtanların olduğunu ifade eden Bakan Akdağ şunları kaydetti;

“Meclisteki 4 partiden AK Parti dışındaki 3 parti Anayasa oylaması sizin önünüze gelmesin diye uğraştığında şükürler olsun onu sizin önünüze getirdik ama sizlerde büyük bir ekseriyetle memleketin demokrasi lehine değişmesi için oy kullandınız. Değerli Sarıkamışlılar, bugün iktidarda kim var biliyor musunuz? Bugün iktidarda Sarıkamışlılar var, Karslılar var. Bugün iktidarda bir takım vesayet çevreleri yok. Bugün iktidarda eline silahı alanın milletin iradesine karşı çıktığı bir durum yok. Bugün Türkiye’de elinde büyük sermayesi olanın siyaset üzerinde, demokrasi üzerinde tahakküm ettiği bir Türkiye yok. Bilin ki, bundan sonrada siz bize güç verdikçe, siz arkamızda durdukça hizmetlerimiz artarak devam edecek. Değerli kardeşlerim, değerli Sarıkamışlılar mübarek Ramazan ayındayız. Ramazanın bereketinden ve kardeşlik duygularından hep birlikte istifade ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Hepimiz mali açıdan durumu biraz daha geride olanlara destek olmaya çalışıyoruz. Böylesine rahmet ve bereket ayında gelin görün ki ülkede hala kandan medet umanlar var. Hala bu ülkede kardeşi kardeşe karşı eline silah alarak yada gençlerin eline silah vererek kışkırtanlar var. Ama biz biliyoruz ki, bütün bu oyunları birliğimizle beraberliğimizle kardeşlik duygularımızla çözeceğiz. Bugün Hasankale’de, Horasan’da da söyledim. Bir Kürtlük Türklük davası çıkardılar. Şimdi ben Sarıkamışlı kardeşlerime soruyorum. Burada kendisi Kürt asıllı olup da Türk asıllı olan birine kız vermiş yada ondan kız almış aileler yok mu? Şimdi birinin anası Kürtçe konuşuyor, birinin anası Türkçe konuşuyor. Hadi bakalım bundan doğan çocuklara ne diyeceğiz? Bu bizim kardeşliğimizi bozar mı? Bu bizim kardeşliğimizi bin senedir bozmamış. Allah’ın izniyle bundan sonrada bozmayacak. Biz aynı kabri paylaşıyoruz. Bak burada şu tepede bizim Şehitlerimiz yatıyor. 10 binlerce Şehit ne için canlarını feda ettiler. Burası yurt olsun diye. Biz burada hürriyet içinde yaşayalım diye. Burada Al Bayrağımız dalgalansın diye. Burada ezan susmasın diye. Bu Şehitlerin hatırasına hürmetsizlik edenler, bizim birliğimizi bozmayacaklar, bozamayacaklar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bu salondaki gençlerin geleceği buna bağlı. Ayrımcılıktan kime fayda gelmiş ki, Türkiye’ye bir fayda gelsin. Biz kardeşlik içerisinde yolumuza devam etmeye ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz.”

BUNDAN 10 SENE ÖNCE SARIKAMIŞ’TA 2 UZMAN DOKTOR VARDI, BUGÜN 10’UN ÜZERİNDE UZMAN DOKTOR VAR

Allah’a şükürler olsun sağlıkta çok önemli işler yaptık. Şimdi notlarıma bakıyorum, bundan 10 sene önce Sarıkamış’ta 2 uzman doktor bulunuyormuş, 3 olduğu zaman çok nadir. Bugün 10’un üzerinde uzman var. Dışarıda bir kardeşimiz salona girerken diyor ki, bakanım bize uzman verin. Haklı ama 10 sene öncesinden mukayese etmek lazım. 10 sene önce uzmanlar burada olmadığı gibi buradan Kars’a ve Erzurum’a yoğun bakım gerektiren ciddi bir hastayı götürmek istediğin zaman, doğru dürüst bir ambülans varsa oda yoktu da, ambulansa hastamızı koyarken, mazot parası verin diyorlardı öyle değimli? Şimdi Allah’a şükürler olsun, çok önemli acil bir durum olduğu zaman biz buradan helikopterle hastamızı kaldırıp Kars’a yada Erzurum’a götürüyoruz. Peki biz bunları yaparken fukara bir ülkenin Sağlık Bakanı olsaydı hemşehriniz, bunları yapabilir miydik? Ekonomimiz kötüye gitseydi, ekonomimiz şuanda Allah korusun, ağzımızdan yel alsın Yunanistan ekonomisi gibi olsaydı, biz bunları yapabilir miydik? Yapamazdık. Onun içinde değerli hemşehrilerim istikrar çok önemli. Biz bir dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında güçlü, istikrarlı bir hükümetle yolumuza devam edeceğiz bundan sonrada. Hep beraber ülkemizi imara devam edeceğiz. Burada ki beyaz tülbentli annelerimiz, bacılarımız bize dua etsin yeter ki, al sakallı dedelerimiz bize dua etsin. Doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.

Türkiye’de 10 yılda ekonomi, eğitim ve sağlık alanında çok iyi işler yaptıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise, “Değerli Sarıkamışlılar, Türkiye 10 yılda çok büyük değişiklikler yaşadı. 2002 yılında biz hükümetimizi kurduğumuzda, hazineyi devir aldığımızda, Türkiye Cumhuriyeti hazinesi %66 faiz ödüyordu. Bu rakam bugün çok şükür %7’ye indi. Enflasyon %30’du. Bu yıl inşallah %6 ile tamamlıyoruz. Türkiye’nin kişi başına düşen milli geliri yıllık 3 bin 500 dolardı. Geçen yılı 2011 yılını hamdolsun 10 bin 500 dolarla tamamladık. 9 yıllık bir dönemde 3 misli bir artış var. Paramız artık itibarlı bir para oldu. Hatırlayın o günleri en küçük banknotumuz 1 milyondu, 6 sıfır attık, paramıza değer kattık. Paramız artık sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde geçerli bir para haline geldi. Umreye, hacca gidenleriniz bilir, alışverişte götürüyorsunuz Türk Lirasını tezgahın üzerine koyduğunuzda hiçbir problem yok alışverişinizi yapabiliyorsunuz. Tabii bütün bunlar sizlerin desteğiyle oldu” dedi.

Türkiye’nin yakalamış olduğu istikrar, güven ve huzur ortamının ekonomide yakalanan başarının en önemli anahtarı olduğunu ifade eden Babacan, “Bugün dünyanın parmakla gösterdiği bir sağlık sistemini Türkiye’de kurmuş olduk. Eğitimde artık her okula internet ulaştı. Her okulda bilgisayar sınıfı var. Bunla da yetinmiyoruz her okula akıllı tahtalar uygulaması başlattık. Türkiye’de 3 bin okulda deneme olarak başlattık. Bütün okullara bu akıllı tahtalar gelecek. Yeter ki, yavrularımız gelecek nesillerimiz en iyi eğitimi alsın. Okullara ücretsiz kitap dağıtmaya başladık. Bütün öğrencilere ilk, orta ve lise tüm öğrencilerimize kitapları ücretsiz dağıtıyoruz. İlkokul 5’ten itibaren tablet bilgisayarlar dağıtmaya başladık, 2013-2014 yılında bunu tüm Türkiye’ye yaymış olacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin şuanda bulunduğu noktadan rahat olanların bulunduğunu belirten Babacan şöyle konuştu; “

“Değerli Sarıkamışlılar bizim AK Parti hükümeti olarak, hükümetimizin kurulduğu ilk günden bu güne en önem verdiğimiz bir konu oldu. O da birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz. Türkiye’nin şuanda bulunduğu noktadan rahatsız olanlar var. Türkiye’yi çekemeyenler var. Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyenler var. Ancak, buna izin vermeyeceğiz, hep beraber izin vermeyeceğiz. Bizler ne kadar birbirimize sağlam bir şekilde bağlı kalırsak, kardeşlik, birlik duygularımızı muhafaza edersek bütün bu çabalar, bütün bu çalışmalar boşa çıkacaktır. Bunun için çalışıyoruz, bunun için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Türkiye’nin güneyinde Suriye’de büyük bir facia yaşanıyor. Her gün kardeşlerimiz ölüyor. Irak’ta henüz istikrar sağlanmış değil. Bakıyorsunuz her ay birkaç tane büyük bombalama eylemleri, her birinde 80-90-100 kişi ölüyor. İran buraya yakın bir ülke fakat ciddi problemleri var. Varlık içinde yokluk çeken bir ülke konumuna düştü İran. Öte yandan bakıyoruz Avrupa’ya, Avrupa’nın büyük ülkeleri, gelişmiş ekonomilerin hepsi sıkıntı içine düştü. İtalya büyük bir borç içine girdi, İspanya’nın ciddi sorunları var. Türkiye’nin etrafındaki coğrafyadan problemler görüyoruz. Ama hamdolsun biz çok çalışıyoruz, sizlerin desteğiyle, katkısıyla Türkiye’deki güven ortamını muhafaza ediyoruz ve çok şükür güzel sonuçlar alıyoruz.”

TÜRKİYE ARTIK YARDIM ALAN BİR ÜLKE DEĞİL, YARDIM EDEN ÜLKE SIFATINI KAZANDI

Bakın Türkiye’de sadece 2009 krizinden bu yana 3 milyon 900 bin yeni istihdam oluştu. Türkiye’de çalışanların sayısı sadece 3 yılda, 3 milyon 900 bin kişi arttı. 2010 yılında %9.2 büyüdük. 2011 yılında %8 buçuk büyüme sağladık. Türkiye artık yardım alan bir ülke değil, yardım eden ülke sıfatını kazandı. Dünya’da şuanda 1 milyar kişi açlık sınırının altında yaşıyor. Dünya’nın pek çok köşesinde böyle. Bu ülkelerin önemli bir bölümü de Müslüman. Türkiye artık onlara el uzatıyor. Sadece kendi içinde ekonomisini, refahını artırmak geliştirmekle yetinmiyor. Dünya’nın 4 bir tarafına artık Türkiye ulaşmaya çalışıyor. Bizim Türkiye olarak geçen yılki dış yardımlarımız; 1 milyar 300 milyon doları buldu. Düşünün ki, 70 sente muhtaç olan bir ülke, sadece fakir ülkelere, zor durumda olan çeyrek ekmek bulamayan insanlara yardım için artık böyle kaynaklar bulabilmekteyiz. Çünkü biz hangi kültürle, hangi düşünceyle yaşıyoruz? Komşusu aç iken kendisi tok olan bizden değil diyoruz. Komşuluk artık dünya komşuluğu.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SADECE TÜRKİYE’NİN LİDERİ DEĞİL, BİR DÜNYA LİDERİ OLDU

Bugün Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, artık sadece Türkiye’nin lideri değil, bir dünya lideri oldu. Gittiğimiz ülkelerde konu hassas tabi açıktan söylemiyorum ama kulağımıza gelip fısıldıyorlar; ya diyorlar sizin başbakanınız buraya gelse buradan aday olsa biz onu seçeriz diyorlar. Bugünümüze şükretmemiz, bugünümüzün kıymetini bilmemiz lazım. Bir yandan hamd etmemiz lazım bir yandan da çok çalışmaya, dürüstçe çalışmaya devam etmemiz lazım. Şuna inanıyoruz; çalışana ama dürüstçe çalışana Allah verir. İşte Türkiye top yekün çalıştıkça, top yekün gayret gösterdikçe Türkiye çok daha iyi noktalara yükselecektir. Bugün benim Sarıkamış’a ilk gelişim daha önce hiç gelmemiştim. Sarıkamış’a girerken baktım büyük güzel otel inşaatları var. Biraz şehir içine doğru gelirken Sağlık Bakanımız sağ tarafta yeni hastane inşaatını gösterdi. Çift yol duble yol çok şükür oda önemli bir ölçüde yapıldı. Biraz eksikleri var belki Erzurum’la burası arasında ama inşallah oda en kısa zamanda tamamlanır diye ümit ediyoruz. Gerekli kaynakların verilmesi için çaba sarf ediyoruz. Ulaştırma önemli, Türkiye’yi birbirine yaklaştırmak için çok çok önemli. Bakın bugün Kars’tan her gün Ankara’ya, İstanbul’a uçak var. Şu son 10 yılda bölgede hiç uçağa binmemiş milyonlarca vatandaşımız uçakla tanıştı. Bazen bakıyorsunuz otobüs biletinden daha ucuz uçak bileti. Ben şimdiden yaklaşmakta olan Kadir Gecenizi kutluyorum mübarek olsun. Yine yaklaşmakta olan Ramazan bayramınızı da gönülden kutluyor hayırlara vesile olsun diyorum.

Konuşmaların ardından Sarıkamış Şehitliğini ziyaret eden Babacan ve Akdağ karayoluyla Gazi Kars’ın Selim ilçesine geçtiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.