1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ucube İlerleme Raporunda
Ucube İlerleme Raporunda

Ucube İlerleme Raporunda

Avrupa Komisyonu'nun 12 Ekim’de açıklayacağı 112 sayfalık 2011 yılı İlerleme Raporu’nda Kars’ta ki yıkılan İnsanlık Anıtı da yer aldı.

A+A-

İnsanlık Anıtı (Ucube), “Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un Kars’taki İnsanlık Anıtı heykeli, Başbakan Erdoğan’ın sanatsal yeteneğini eleştirmesinden sonra yıkıldı.”şeklinde yer aldı.

Raporda, TSK’nın homoseksüel askerlere yönelik tutumundan, Yehova Şahitleri, Yayınlanmayan kitap, Komutanların istifası, RTÜK’ten dizilere uyarı, Kadına karşı şiddet, Dış politika eleştirisi, AİDİS, Cezaevinde Kürtçe, Ders kitaplarında anti misyoner söylemler ve “Ucube” polemiğinden, tutuklu milletvekillerine kadar birçok ilginç saptamalar var:

AKSOY, "HEYKELİMİN YIKILMASIYLA SAKLI DÜŞÜNCELER ORTAYA ÇIKTI"

Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından yaptırılan İnsanlık Anıtını'nın sahibi Akdenizli Heykerltraş Mehmet Aksoy, raporun hazırlanması sırasında “Ucube” ile ilgili olarak AB Karma Komisyonu’ndan Fransız Helen Flater’in kendisiyle iki kez görüşmesinin ardından raporda yer aldığını belitti.

Heykelin yıkılması ile ilgili olarak ta birçok kesimin heykele ve sanata karşı içlerinde sakladıkları siyasi ve saklı düşüncelerin ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Türkiye ve Hükümet bu heykeli yıktığı için pişman olmuştur. Sanat ve özgür düşünce çok farklı bir şeylerdir ve asla bastırılamaz. Heykel Sanatı ve fikri, artık insanların kafasına yerleşti. Tüm heykellerim gibi ilk önce kafası kesilerek ortadan kaldırılan barışı ve kardeşliği temsil eden, bölgede yüzyıllarca yaşanmış savaşlara karşı barışı temsil eden İnsanlık heykelim, insanların beyninde yıllarca yaşayacak.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.