1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ucungan protestoları değerlendirdi
Ucungan protestoları değerlendirdi

Ucungan protestoları değerlendirdi

Kars-Ardahan Bölge Barosu’nun organizesiyle düzenlenen “Yeni Anayasa” konulu panel sonrası Kars BARO başkanı Avukat Cevdet Ucungan, açıklamalarda bulundu.

A+A-

Ucungan toplantıların ve panelin verimli geçtiğini ve Türkiye’nin sıcak gündemine ilişkin saptamaların yapıldığını söyledi.

Ucungan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "Toplantılarımızın çok olumlu geçtiğine inanıyorum. Yapılan toplantılarda Türkiye’nin sıcak gündemine ilişkin saptamalar oldu. Anayasa değişikliği artık Haziran 2011 den sonra kaçınılmazdır. Bu konuda yargının kurucu unsuru olan BARO’ların birbirleriyle görüş alışverişi sağlanmış oldu. Ayrıca son zamanlarda ilimizide ilgilendiren KCK davaları adı altında CMK 250 ila özel yetkili mahkemelerin kaldırılması söz konusu oldu. Savunma hakkı, Avrupa insan hakları sözleşmesi gereğince de yine anayasamızda kutsal kabul edilmektedir. Kişi kendisini hangi dilde ifade edebiliyorsa o şekilde kendisine savunma hakkı tanınması gerektiği yönünde ki kararlar elbette ki faydalı kararlardır" 

Kars’taki DİSK; Eğitim-Sen, 78’liler Derneği ve BES dönem sözcüsü Çetin Koçyiğit’in, Prof. Dr. Osman Can’ın referandum öncesi bir televizyon kanalında yaptığı konuşmasında Anayasa'ya 'Hayır' oyu verenleri darbeci olarak nitelendirmesini, panelistleri ve Kars-Ardahan Bölge Baro Başkanlığı’nın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasını protesto etmesine de yorum getiren Av. Cevdet Ucungan şunları söyledi:

“Protesto en demokratik haktır. Bizim bu toplantının haricinde düzenlemiş olduğumuz yeni anayasa platformunun katılımcıları ile kamuoyunu yeni anayasa platformu hakkında bilgilendirmek ve halkımızın önünde tartışmasını sağlamaktı. Ancak sizde gördünüz. Protesto eden arkadaşlarımız hiç konuşmaya katılmadan herhangi bir fikir tartışmasına girmeden söz konusu protesto eylemlerini gerçekleştirdiler. Bunun adı protesto değil bu arkadaşlarımızın bir ezberi var bu ezberlerinin bozulmasını eksinlikle istemiyorlar. Demokrasi tahammül rejimidir. Birbirimizin fikrini dinleyip katlanabilmektir. Ne kadar aykırı fikirler olursa olsun ortak aklın ortaya çıkması için tartışmamız gerekiyor. Bunu şiddete karşımızdakinin onurunu rencide etmeyecek boyutta her türlü tartışma ortamında konuşularak çözülmesi gerekiyor diye düşünüyorum”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum