1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uyusturucu Operasyonu
Uyusturucu Operasyonu

Uyusturucu Operasyonu

17 kilo esrardan gözaltına alınan 31 kişiden 15’i tutuklandı...

A+A-

Kars Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen projeli operasyon neticesinde 17.146 kg uyuşturucu madde ile birlikte haklarında kanuni işlem yapılan 31 kişiden; 4 ü kamu personeli olmak üzere toplam 15 kişi tutuklandı. İkisi kamu personeli, toplam 16 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Emniyet Müdürlüğümüz, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde kaçakçılığı ve sokak satıcılarına yönelik başlatılan çalışmalarda; Diyarbakır ilinden, Kars ve batı illerimize uyuşturucu madde sevkıyatının yapıldığının tespit edildi. Bunun edilmesi üzerine 2010 yılı içerisinde Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izni ile başlatılan soruşturma sürecinde; 27.10.2010 günü gerçekleştirilen operasyonda 1,870 kg uyuşturucu madde ve ağırlığı 170 gram olan satışa hazır 11 adet esrar maddesi ile birlikte yakalanan O. T., B.S., K. T. ve Y.Y. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

04.12.2010 günü yapılan operasyonda U.B., E.A. ve S.Ö. isimli şahıslar toplam daralı ağırlığı 5.750 Kg. gelen esrar maddesi ele geçirilmiş ve S.Ö. isimli şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

24.01.2011 günü gerçekleştirilen operasyon neticesinde 16 ayrı poşet içerisinde toplam 10.356 kg uyuşturucu madde ile birlikte 2 kamu personeli yakalanmış çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

24.01.2011 günü söz konusu yakalamanın ardından Kars merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyon neticesinde yakalanan uyuşturucu maddelerin temin, nakliye ve satışı ile ilgili olduğu tespit edilen 2’si kamu personeli toplam 11 şahıs gözaltına alındı. Ayrıca gözaltına alınmayan ancak yakalanan uyuşturucu madde ile ilgili oldukları tespit edilen 13 şahsın şüpheli sıfatıyla ifadelerine başvuruldu.

28.01.2011 günü gözaltına alınan ve haklarında “Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak Örgüt çerçevesinde TCK 188/3-191 (Uyuşturucu Madde Satışı Yapmak, Temin Etmek, Bulundurmak, İçmek ve Nakletmek)” suçlarından düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte sevk edildikleri adli makamlarca 8 kişi tutuklandı, 3 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Sonuç olarak; Kars Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yürütülen projeli operasyon neticesinde 17.146 kg uyuşturucu madde ile birlikte haklarında kanuni işlem yapılan 31 kişiden; 4 ü kamu personeli olmak üzere toplam 15 kişi tutuklandı. İkisi kamu personeli, toplam 16 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.