1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uzgur:"Bayram dinçleştirir"
Uzgur:Bayram dinçleştirir

Uzgur:"Bayram dinçleştirir"

Ebu-l Hasan Harakani Kültür Merkezi Yöneticisi Yavuz Selim Uzgur, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, bayramların; bitkin ve yorgun hale gelen insanları dinçleştirdiğini ve azimlerini artırdığını söyledi.

A+A-

Uzgur sözlerine, Seyyid Ebul Hasan Harakani (R.A.) Hz.’nin “Dünyada ilim ve kulluk taslayan niceleri var. Fakat sana fayda her gün akşama kadar halkın beğendiği, her gece sabaha kadar Hakkın beğendiği ile olmaktır.” sözüyle başladı.

Uzgur daha sonra mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlar, Toplum şuurunu bütünleştirir, fertleri birbiriyle kaynaştırır, hayatın bitmek tükenmek bilmeyen sıkıntıları içinde bunalan, bitkin ve yorgun hale gelen insanları dinçleştirir ve azimlerini artırır.

Toplum hayatımızda üstün yeri ve değeri olan bayramlar heyecanlarımızın, sevinç ve mutluluklarımızın en yüksek seviyede olduğu zamanlardır.

Müminler Allah (cellecelalühü)’a olan iman, ihlas, sevgi ve teslimiyetlerinin gereği kurban keserek samimiyetlerini izhar ederler.

Aziz milletimiz her türlü sıkıntı karşısında tek yürek olup birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ne denli güçlü olduğunu bir kez daha göstererek kurban bayramına girmiştir.

Aziz Karslı kardeşlerimin, tüm milletimizin ve tüm islam aleminin bayramı kutlu olsun. Bu bayramın kardeşlik ve kurbiyetimize vesile olmasını Cenabı Haktan diliyorum. Aziz vatanımız için şehit düşen evlatlarımızı yad ediyor, depremde kaybettiğimiz kardeşlerimize sonsuz rahmet, yakınlarına ve milletimize de baş sağlığı diliyorum.”

Uzgur ayrıca, bayramlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bayramın birinci günü öğlen namazından sonra, ikinci günü yatsı namazı sonuna kadar Evliya Cami bahçesinde bulunan Harakani Kültür Merkezinde bayramlaşma olacaktır. Tüm halkımıza duyurulur.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.