1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Kara'dan Eleştirilere Yanıt
Vali Karadan Eleştirilere Yanıt

Vali Kara'dan Eleştirilere Yanıt

Kars Valisi Ahmet Kara, MHP eski İl Başkanı Oktay Aktaş’ın eleştirisine yanıt verdi :

A+A-

 " Atatürk, külleri savrulmuş, yok olmak üzere olan bir imparatorluktan özgür ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti çıkaran liderdir. Atatürk'ü kalplerden silmek gibi bir düşünce hiç kimsede olamaz, dedi.

Atatürk’ü Kars’a gelişi ilk kez Gar binası önünde temsili olarak canlandırılmadı. Bunu eleştiren Oktay Aktaş’a yanıt Kars Valisi’nden geldi.

Vali Ahmet Kara, "Atatürk'ün gelişi önceki yıllarda temsili olarak canlandırılıyordu. Kimse Atatürk Kars'a nasıl geldi? Kars'la ilgili ne dedi? Kimse bilmiyordu. Karslılar'ı bilinçlendirmek amacıyla konferans düzenledik. İl tören komitesi bu yönde karar aldı" dedi.

İddialarla ilgili olarak Vali Ahmet Kara, klasik törenler yerine bu sene değişiklik yaptıklarını ve binlerce öğrenciyi toplayarak, Atatürk'ün Kars'a gelişiyle ilgili bilgi verdiklerini söyledi. Atatürk'ün Kars'a gelişinin nasıl olduğunu anlattıklarını ifade eden Vali Kara, şöyle dedi:

"Bugün ilk töreni Valilik önünde yaptıktan sonra bütün protokol ve askeri erkan ile öğrenciler Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda toplandı. Atatürk'ün 4 Ekim'de Sarıkamış'a nasıl geldiğini, 6 Ekim'de Kars'a nasıl ve hangi saatte geldiğini, nasıl karşılandığını, Kars'ta ne tür incelemeler yaptığını yaklaşık 1 saat süren konferansla öğrencilerimiz ve vatandaşlarımıza anlatıldı. Atatürk'ün gelişi önceki yıllarda temsili olarak canlandırılıyordu. Fakat onun dışında hiç kimse Atatürk Kars'a nasıl geldi, Kars'la ilgili ne dedi, kimse bilmiyordu. Karslıları bilinçlendirmek amacıyla böyle bir konferans düzenledik. İl tören komitesi bu şekilde karar almıştır. Böylesinin daha faydalı olduğuna inanıyorum. Atatürk, külleri savrulmuş, yok olmak üzere olan bir imparatorluktan özgür ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti çıkaran liderdir. Dolayısı ile Atatürk'ü kalplerden silmek gibi bir düşünce hiç kimsede olamaz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.