1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Polat, Cumhuriyetimizin 100. Yıl Pastasını Şehit Aileleri ve Gaziler ile Kesti
Vali Polat, Cumhuriyetimizin 100. Yıl Pastasını Şehit Aileleri ve Gaziler ile Kesti

Vali Polat, Cumhuriyetimizin 100. Yıl Pastasını Şehit Aileleri ve Gaziler ile Kesti

Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın ev sahipliğinde, aziz Şehitlerimizin kıymetli aileleri ve Gazilerimizin onur konuğu olduğu Kabul Töreni düzenlendi.

A+A-

Kars Valisi Ziya Polat ve eşi Pınar Filiz Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Tuğgeneral Şahin Yenilmez ve eşi Ayşe Yenilmez ile protokol üyelerinin katıldığı Kabul Töreni’nde Nahçıvan Devlet Filarmoni Orkestrası birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat konuşmasında şunları belirtti : “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın sevincini, heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, Kabul Töreni’mizde sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Bu güzel bayram gününde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.  

Aziz milletimiz, milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde büyük mücadeleler vererek kazandığı Kurtuluş Savaşı’yla, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir.

Aziz milletimiz, kurtuluş mücadelesiyle bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini, dünya durdukça var olacağını tüm dünyaya göstermiş, kendisine en uygun olan yönetim biçimi olarak da Cumhuriyeti seçerek, bağımsızlık mücadelesini taçlandırmıştır. 

Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte ülkemizin önünde yeni ufuklar açılmıştır. Devletimiz, cumhuriyet ile birlikte hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiştir.

Köklü bir tarihin ve yüce bir davanın mirasçısı olan devletimiz, savunma sanayiden diplomasiye, tarımdan teknolojiye, eğitimden sağlığa, sanattan spora, her alanda büyük atılımlar gerçekleştirirken dünya politikasında da söz sahibi olan, sürekli büyüyen ve gelişen bir ülke konumundadır. 

Tük Milleti, kendisini var eden milli ve kutsal değerlere daima sahip çıkarak, sonsuza denk yaşayacağı güzel bir geleceğe hep birlikte yürüyecek, geçmişinden aldığı güçle de hedeflerine ulaşmada bir an bile duraksamayacaktır.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla, ülkemizi her alanda üst seviyelere taşımak, ecdadımızın emaneti olan bu aziz vatanı ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmak zorundayız.  Her bir ferdimiz, hedeflerimize ulaşabilmemiz için daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincinde olmalıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Kutsal değerlerimiz uğrunda canlarına ortaya koymuş hayatta olan gazilerimize sağlıklı, uzun ömür diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.  Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”

a1-207.jpga2-184.jpga3-156.jpga4-096.jpga5-047.jpga6-039.jpga7-029.jpga8-016.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.