1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali YGS şampiyonunu ağırladı
Vali YGS şampiyonunu ağırladı

Vali YGS şampiyonunu ağırladı

Kars Valisi Ahmet Kara, ‘şifre’ iddialarıyla gündeme gelen YGS sınavında, Altı puan türünde Kars il birincisi olan Miyase Ağaç’ı makamında ağırlayarak tebrik etti.

A+A-

Vali Kara, ailesinin maddi imkânsızlıklarına rağmen azimle çalışıp, başarılı olan Miyesa Ağaç’a bundan sonraki süreçlerde hep destek olacağını söyledi.

Şifre iddialarıyla gündeme gelen YGS sınavında altı puan türünde 480 puanla Türkiye sıralamasında 542, İl sıralamasında ise birinci olan Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencisi Miyase Ağaç, maddi imkânsızlıklara rağmen azimle çalışıp başarıya ulaştığını söyledi.

Maddi imkânları iyi olmayan ve aslen Kağızmanlı olan Ağaç ailesinin başarılı kızı Miyase Ağaç başarısını su ifadelerle anlattı. “ Başarılı olmanın yolu istemek ve azimdir. Her yolda olduğu gibi öğretimde de birçok engelle karşılaştım, imkânsızlıklar oldu. Bizde imkânları çok iyi olan insanlar değiliz. Ama önemli olan bunları aşmak için alternatifler üretmektir. Ben başarımı bunlara bağlıyorum. Önemli bir insan olmak için de sonuna kadar devam edeceğim. İnşallah LYS’de daha iyi puan alacağım. Kars’ımız adına da çok umutluyum”

YGS’ de şifre iddialarına da değinen Ağaç, “Arkadaşlarım bu tür şeyleri kafalarına takmasınlar. Hiçbir şey bitmiş değil, çok daha önemli bir sınav bizi bekliyor. Okul arkadaşlarım adına da güzel şeyler olacağını umut ediyorum” dedi.

Kars’ta YGS şampiyonu Miyase Ağaç’ı makamında ağırlayan Vali Ahmet Kara ise, başarısından dolayı Ağaç’ı tebrik etti. Vali Ahmet kara; “Hüsnü Özyegin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Miyase Ağaç, 6 dalda YGS sınavında bu yıl Kars il birincisi olmuştur. Ben kendisinin başarısını kutluyorum. Başarılar, geçici değildir. Hayat boyu başarılı olmak istiyorsak, devamlı çalışmak zorundayız. Miyase bu başarı çıtasını kendisi yükseltmiştir. Benim kendisinden isteğim, bundan sonra bu çıtayı asla düşürmesin. Bunun yolda devamlı çalışmaktır” Miyase Ağaç’ın okuduğu Hüsnü M. Özyegin Anadolu Lisesinin Müdiresine de teşekkür eden vali Kara, okul olarak başarılarının devamını diledi. Vali kara, Ağaç’a ayrıca okuduğu takdirde burs içinde destek olacağını ve okutmak için ellerinden gelen her desteği sağlayacaklarını bildirdi.

Vali Kara daha sonra YGS Kars Şampiyonu Miyase Ağaç’a, üzerine kendi dileklerini yazıp imzaladığı, Kars’ın Kültürel Mirası ve Sarıkamış’ı anlatan kitap ile altın hediye etti.

Ayrıca, Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde ki 5 yıldızlı Toprak Otel ise, YGS Birincisi Miyase Ağaç ve ailesini otellerinde bir hafta ağırlayarak destek olmak istediklerini belirtti.

-KHA-

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.