1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Valiler Harekete Geçmeli
Valiler Harekete Geçmeli

Valiler Harekete Geçmeli

Kars - Ardahan Karayolunun yıllardır bitirilememesi ve çalışmaların yavaşlaması vatandaşı bıktırdı. Siyasilerden ümidini kesen vatandaşlar ; Kars Valisi Ahmet Kara ile Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'in harekete geçmesini istediler.

A+A-

Kars - Ardahan  karayolunun yaklaşık 50 Km.lik bir bölümü son derece bozuk olduğu için çekilmez olmuş ve araç sürücülerini isyan ettirme aşamasına gelmiştir.

Kış mevsiminin yaklaşmasına rağmen, bu yolda ciddi bir çalışma yoktur. Yolun Kars kesiminde şu anda iki kum üretim tesisi düşük kapasite ile çalışıyor. Yapılan pasif çalışmalara bakıldığında yolun 3-5 yılda dahi yapılması mümkün değildir.

Kars - Ardahan  siyasilerinin yıllardır seyirci kaldıkları yolun bir an önce bitirilmesi için Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ile Kars Valisi Ahmet Kara`nın harekete geçmeleri ve bir araya gelerek bu durumu görüşmeleri gerekiyor.

Siyasilerin, "Ardahan-Kars karayolu bu yıl bitirilerek asfaltlanacağını" söylemelerinin gerçekle alakası yoktur. Çünkü yolun büyük bir kısmı genişletilmediği gibi, stabilizesi dahi tam olarak yapılmamıştır.

Yolların bir kısmına dökülen malzemenin serilmesi dahi aylar alacak bir iştir. Köstebek yuvası halindeki yolda sürücüler ancak 20-30 Km -süratle gitmekte ve toza boğulmaktalar. 

Tozun yolun üstüne kara bulut gibi çökmesi sonucu, sürücüler birbirini göremiyor ve kazalar meydana geliyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü bir otobüsün yanından geçtiği 36 EZ 661 plakalı traktör sürücüsü önünü göremediği için şarampole devrilmiş ve ağır yaralanmıştır.

Yaralı traktör sürücüsünü kurtarmak için kaza yerine gelen vatandaşlar, "Bu yol yıllardır neden yapılmıyor? Siyasiler hep yalan söyleyerek, yolun kısa zamanda biteceğini açıklıyorlar. Ancak her nedense yol bir türlü yapılmıyor. Siyasilere güvenimiz kalmadı.Ardahan ve Kars Valilerinin bir araya gelerek, bu yolun bitirilmesi için harekete geçmeleri gereklidir" diyerek yakınmada bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.