1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali’nin resmini halıya çizdiler
Vali’nin resmini halıya çizdiler

Vali’nin resmini halıya çizdiler

Kars Halk eğitim Merkezi ve Milli Eğitim müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında ilde öğretim veren okullar ve düzenlenen kurslarda yapılan emeklerin sergilendiği fuar düzenlendi.

A+A-

İlginin yoğun olduğu Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Endüstri Meslek Lisesi’ndeki fuara Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Başkonsolos Ayhan Süleymanov, Milli Eğitim Müdürü Vekili Gökhan Altun, İl Müftüsü İlyas Gümüş, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kars Valisi Ahmet Kara fuarın açılış konuşmasını yaptı. Vali Kara, “Hiçbir modern teknoloji ürünü insan emeğinin yerini tutamayacaktır. Alın teri ve insan emeği dünya olduğundan beri olmuştur, dünya döndükçe de devam edecektir. En üstün teknoloji ürünü makineler insan alın teri ve emeğiyle yapılır. Dünyanın bütün felsefelerinde alın teri ve emek kutsal sayılmıştır” diye konuştu.

Milli eğitim Müdürü Vekili Gökhan Altun ise, “Mesleki ve Teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak ve eğitim alanlarına istek ilgiyi arttırıcı etkinliklerde bulunmak bu fuarın temel amacıdır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından folklor gösterileri ve Osmanlı giyim kıyafetlerinden oluşan kıyafetlerin sergilendiği defile gösterildi.

Halk eğitim Merkezleri ve lise öğrencilerinin yaptıkları ele emeklerinin sergilendiği fuarı gezen protokol ile ziyaretçiler sergilenen ürünlerden de satın aldılar. 3 Aylık bir ceninin de sergilendiği fuarda sergilenen ürünler hakkında bilgi alan vali Kara, bu tür el emeklerinin devamlı olmasını istedi.

Fuarda Vali Ahmet Kara’ya üzerinden kendi resmi işlenen bir halıda hediye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.