1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali'ye Açık Mektup,Herkese Bir Soru
Valiye Açık Mektup,Herkese Bir Soru

Vali'ye Açık Mektup,Herkese Bir Soru

“Kars Valisi’ne Açık Mektup” ve “Herkese Bir Soru” başlıklı bir yazı kaleme alan Av.Erkan Karagöz ; Heykelin yıkılmasının yasal olmadığını belirtti.

A+A-

İşte Karagöz’ün mektubu ve sorusu :

“Sayın Kars Valisine mektubumdur.

Sayın Valim; bildiğiniz üzre kentimizde yapılmış bulunan devasa bir heykelin yıkım çalışmalarına başlanmıştır. Her ne kadar, kurulan gayri ciddi sıva iskelesiyle bu işi yapmaya yelteniyorlarsa da, bu işi yapacakları, en azından deneyecekleri açıkça ortada. Ancak birtakım ciddi olumsuzlukların doğması mümkün. Benden uyarması. Bu olumsuzlukların doğmasını da ancak siz önleyebilirsiniz.

Birincisi; yapılması düşünülen kesim işlemi sırasında kesme aygıtlarının çıkartacağı titreşimin  heykelin 350 tonluk alt kaidesinin altındaki  makinalı tüfek  mevziinin çökmesine   yol açabileceği ihtimalidir. Özellikle heykelin altındaki 350 tonluk beton blokun, doğacak titreşim ve altındaki boşluk nedeniyle, tek tonozlu makineli tüfek koruganının giriş kapısının tam karşısında yer alan ve muhtemelen kaidenin yapımı sırasında molozlarla doldurulmuş olan kapalı tonozun üzerindeki baskıyı doğu-batı yönünde koruganın ana gövdesine yansıtarak,  koruganın geri dönülmez bir biçimde zarar görmesine yol açabileceğidir.

Bu nedenlerle söküm işlemine başlamadan önce, koruganın yani tek tonozlu yapının, içten çelik putrellerle desteklenmesi gerekmektedir.

Bu yapılmadan yapılacak yıkım işlemi her an istenemeyen bir sonuca yol açabilecek niteliktedir.  Benden söylemesi. Saygılarımla.

Gelelim soruma ki bu soru genel bir sorudur ve herkese sorulmuştur:

Sorum şu: Sit alanına yapıldığı için yıkımına başlanan anıt alanında greyderin, kepçenin işi ne? Dünyanın neresinde hangi sivri akıllı kepçe kazıdıkça insan kemiklerini çıkarıp önüne katan bir yıkım yapmıştır?

SİT alanında bu şekilde bir hafriyat yapılamaz. SİT alanıysa tabii. Yapılabilir diyorsanız; buranın SİT alanı olmadığını kabul ediyorsunuz, demektir. Yok eğer yapılamaz  diyorsanız,  o televizyon ekranlarında gördüğümüz  kepçeler, greyderler ne?

Son bir söz:

Sayın Kültür bakanıma buradan sesleniyorum; tarihe Bakanlığı sırasında bir heykelin  yıkımı ayıbını yaşamış  bir bakan olarak geçmek itemiyorsanız, istifa edin  bence. Hem zaten seçime çok bir zaman kalmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.