1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vatandaşa kolaylık için varız
Vatandaşa kolaylık için varız

Vatandaşa kolaylık için varız

Kars Valisi Ahmet Kara, devlet yetkililerinin milletin, vatandaşın, halkın sorunlarını ve sıkıntılarını hafifleştirmek için uğraştığını belirterek :

A+A-

“Devlet vatandaşına kolaylık sağlamak için vardır. Kolaylık sağlayamıyorsa o devlet iyi görev yapmıyor demektir. Onun için buradaki resmi kurumlar işlerimizi kolaylaştırıyorsa görevini iyi yapıyor demektir. Yaşantımıza sıkıntı veriyorlarsa iyi iş yapmıyorlar demektir” dedi.

Zaman zaman hoşa gitmeyen şeyler olsa bile, milletin, vatandaşın, halkın sorunlarını ve sıkıntılarını hafifleştirmek için uğraştıklarını ifade eden Vali Kara, “Zaman zaman hoşunuza gitmeyen şeylerde olabilir. Mesela; caddede trafik tıkanıyor, vatandaş diyor ki, ‘şu caddelerin hali ne?’ Ceza yazıldığında da “’emniyet çok fazla ceza yazıyor’ deniliyor. Bizler kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde en doğrusu ne ise ve çoğunluk neyden daha fazla fayda sağlayacaksa o yönde tedbirlerimizi alıyoruz. Bazen bu tedbirlerden mağdur oluyor olanlarda olabilir. Ama emin olun ki alınan her türlü tedbir vatandaşın huzuruna, sükûnuna, can ve mal emniyetini korumaya yöneliktir. Emniyet Müdürlüğümüzün bütün personelinin iyi çalıştığı kanaatindeyiz. Jandarmamız da hiç boş durmadan son derece güzel çalışıyor. Hayvancılığın bu kadar yaygın olduğu yerde hayvan hırsızlıklarının da önü kesilmeye çalışılıyor. Bu bölgede hayvancılık çok fazla olunca hayvan hırsızlıkları da oluyor ama jandarmamız bunun önüne geçebilmek için iyi bir çalışma sergiliyor. İnşallah hayvan hırsızlığı hiç olmaz.” diye konuştu.

Sağlıktaki gelişmelere de değinen Vali Kara, “Sağlıkta biraz ileride olduğumuzu düşünüyorum. En azından yurt dışından bu ülkeye hasta gelmesinden de belli. Çok büyük bir mesafe kaydettik. Kars en uç nokta ama burası en kötü hastane değil. Bundan dolayı ben buradaki sağlık çalışanlarına minnettarım. Bundan dolayı da başhekimimize şükran duygularımı ifade ediyorum. O açıdan başta sağlık müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.