1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vekillerin Kurtuluş mesajı
Vekillerin Kurtuluş mesajı

Vekillerin Kurtuluş mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladılar.

A+A-

Vekillerin mesajı şöyle: “Tarihinin her döneminde şanlı mücadeleler veren Karslılar, 1918 Mondros mütarekesi'nden sonra ordu desteğinden mahrum ve kendi kaderiyle baş başa kalınca yılmamış, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruma, her türlü işgal ve müdahaleye karşı direnme kararlılığı ile mücadeleye devam ederek 30 Ekim 1920’de Kâzım Karabekir komutasındaki Türk ordusuyla bütünleşip, Kars'ı yeniden Türk topraklarına katmanın haklı gururunu yaşamaktadırlar.

Kurtuluş savaşımızın dönüm noktalarından birini teşkil eden Kars’taki direnişimiz milletçe yazdığımız kurtuluş destanlarımızdan biri olup, Türk milletinin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapılabileceğinin bir delilidir.

Kars’ın kurtuluşu ve burada verilen onurlu mücadelemiz aynı zamanda kurtuluş savaşımızın dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Bu mücadelemiz doğu bölgemizdeki işgalin sona ermesi, milli mücadelenin batı bölgesinde yoğunlaştırılmasına imkan tanıması açısından da büyük önem taşımaktadır.

Kars’ımızın kurtuluş yıl dönümünü yürekten kutluyor; Türkiye Cumhuriyetini bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, doğunun kurtarıcısı Kazım Karabekir ile arkadaşlarını ve ebediyete kadar aynı topraklar üzerinde birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamamız uğruna can veren aziz şehitlerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bu güzel vatanın ilelebet var olması dilek ve temennilerimizle Kars’ımızın 91’inci Kurtuluş Günü’nü yürekten kutluyor, selam ve saygılar sunuyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.