Yelken Federasyonu Çıldır'dan Umutlu
"İç sularımızla ilgili de çalışmalarımız var. Hem Ardahan’da hem Kars’ta iki ayrı yapılanmamız var"
Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akbudak, “Bizim için ileri seviye performans önemli ama aynı zamanda bu sporu tüm ülkeye yaymak için de gerekli bütün altyapıyı ele alıyoruz” dedi.
Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akbudak, bu yıl 50.'si Tekirdağ’da düzenlenen Yelken Balkan Şampiyonası’na katıldı. Akbudak, şampiyona öncesinde İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. 8 ülkeden 200 sporcunun katıldığı şampiyonanın muhteşem hazırlandığını dile getiren Akbudak, “Balkan Şampiyonası’nın 50.'sine ev sahipliği yapıyoruz. 50.'si olması da ayrı bir anlam katıyor. 8 ülkeden 200 sporcu burada. Dört dörtlük hazırlanmış bir şampiyona. Tekirdağ Valiliğimiz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz, tabi ki özellikle ev sahipliği yapan Süleymanpaşa Belediyemiz ve Tekirdağ Yelken Kulübümüzün çok titiz hazırlanması söz konusu. Tüm katılımcılar çok memnun. Dolayısıyla el birliği ile koşulları mükemmel hazırlanmış bir organizasyon. Ben de böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyorum. Biraz önce yabancı konuklarımızın başkanlarıyla sohbet ettim. Ağırlanma kalitesinden mutlular. Biz Türkiye’de birçok organizasyona ev sahipliği yapmak istiyoruz. Hem ülkemizin tanıtımı açısından hem de sporcularımızın iyi sporcularla tanışması açısından bu bizler için çok önemli. Önümüzdeki günlerde gerekli altyapı eksikliklerini ivedilikle ele almak istiyoruz. Bunların başında da gümrük organizasyonları geliyor. Yabancıların tekneleriyle birlikte Türkiye’ye gelirken yapılan gümrük operasyonunu en rahat ve hızlı şekilde halletmemiz gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız sürecek. Şu anki organizasyon hava şartlarıyla mükemmel bir organizasyon. Biz de gururla izliyoruz” şeklinde konuştu.
“Yelkeni tüm ülkeye yaymak için gerekli çalışmaları yapıyoruz”
Özlem Akbudak, yelken sporunun yalnızca sahillerde değil iç bölgelerde de yayılması için çalışmalar yürüttüklerini aktararak, “Sadece deniz kenarı değil iç sularda da yelkeni Anadolu’ya yaymak istiyoruz. Tekirdağ eski bir kulüp mili sporcu çıkaran bir kulüp. Rize, Trabzon, Van ve Bitlis gibi yerlerde de uluslararası başarılara imza atabilecek sporcular çıkaracak şekilde yayılmasını istiyoruz. Elimizden gelen desteği gösteriyoruz. Sadece deniz kenarı değil iç sularımızla ilgili de çalışmalarımız var. Hem Ardahan’da hem Kars’ta iki ayrı yapılanmamız var. Van ve Bitlis kulüplerimizin bizim için performansları önemli. Rize, Trabzon ve Kocaeli kulüplerimizin performans artışları için bir sistem geliştirdik. Dolayısıyla bizim için ileri seviye performans önemli ama aynı zamanda bu sporu tüm ülkeye yaymak için de gerekli bütün altyapıyı ele alıyoruz” açıklamasını yaptı.
“Amatör kulüpler için kıyı kenarında bir istisna oluşturulması gerekiyor”
Yelken sporunun yayılmasının önünde bir takım engeller olduğunu ve bu engelleri aşmak için çalıştıklarını ifade eden Akbudak, şu ifadelere yer verdi:
“Yelken sporu Türkiye’de mevzuat açısından bir takım sıkıntılar yaşıyor. Bunların en başında kıyı kenar kanunu geliyor. Bütün yelken kulüplerimizin bulunduğu yerle ilgili mevzuat sıkıntıları var. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız olmak üzere görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Amatör kulüpler için kıyı kenarında bir istisna oluşturulması gerekiyor. Bunun dışında karayolları tekne taşıma mevzuat çalışmaları ile ilgili çalışmamız var. En önemlisi de yabancıların Türkiye’ye gelişini ve özellikle kış aylarında Kuzey Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi bir antrenman sahası olarak kullanmaları konusunda da gümrük iyileştirmeleri için çalışmalarımız sürüyor. Bizim sporumuz aynı zamanda Türkiye’mizin tanıtımı ve alternatif turizm geliri açısından önemli bir araç. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
“Başarılar peş peşe geldikçe doğru yolda olduğumuzu görüyoruz”
Akbudak, katıldıkları her şampiyonada ilk 10’da en az bir sporcunun yer aldığını söyleyerek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
“Hem gençlik sınıflarımızda başarılarımız geldi hem de olimpik sınıflarımızda geldi. Hatta Yat sınıfında da başarılarımız geldi. Artık gittiğimiz her şampiyonada en azından ilk 10 içerisinde bir sporcumuz bulunuyor. Lazer 4-7 sınıfında Dünya Şampiyonu sporcumuz var. Bu sınıfta hem Avrupa Şampiyonası hem Avrupa 2.si sporcumuz var. Optimist sınıfımızda Avrupa takım yarışı 2.miz oldu. Bu yıl olimpik sınıflarımızda bütün rekorları denedik. Üst üste geldi hepsi 470 Dünya Kızlar ve Gençlerde Dünya 1.si olduk. Yine 470 Erkeklerde Dünya 5.liğimiz var. Bir başka organizasyonda altın madalyamız var. Olimpiyat test iventlerimiz başladı. Hepsinde çok güzel derecelerle dönüyoruz. Olimpik sınıfta Dünya Kupası’nda Alican Kaynar bir altın madalya kazandı. Bunlar peş peşe geldikçe biz doğru yolda olduğumuzu görüyoruz hem de daha fazla çalışmak için enerji depoluyoruz. İnşallah bu faaliyetleri önümüzdeki günlerde alınacak sonuçlarla taçlandırmaya devam edeceğiz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.