1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yener Kazak İstanbul'dan Aday Adayı
Yener Kazak İstanbuldan Aday Adayı

Yener Kazak İstanbul'dan Aday Adayı

Kars’ın yetiştirdiği önemli isimlerden Yener Kazak, İstanbul Birinci Bölgeden Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

A+A-

Yener Kazak’ın İstanbul’dan aday adayı olması, İstanbul’daki Karslıları sevindirdi.

Eğitimci, idareci, yazar ve diplomat kimliğiyle tanınan, dürüstlüğü, başarısı ve çalışkanlığı ile Kars’a ve Karslı’ya daima örnek olan, siyasi yaşamı boyunca, çizgisinden hiçbir dönemde taviz vermeden yoluna devam eden Yener Kazak’a İstanbul’daki Ardahan ve Iğdırlı hemşerilerimiz de destek veriyor.

Yener Kazak’ı kendi kaleminden daha da yakından tanıyalım:  “Merhaba ben Yener Kazak. 1949 yılında serhat şehrimiz Kars’ta doğdum. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda Erzurum CHP İl Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeliği ve üniversitede Edebiyat Fakültesi Sosyal Demokrasi Derneği Kurucu Başkanlığı yaptım.

Lise öğretmenliği ve idareciliği 12 Eylül 1980’den sonra sona erince Kars’ta ticaretle uğraştım. Bu dönemde SHP Kars İl Yönetim Kurulu Üyeliyim ve Eğit – Der ( Eğitimciler Derneği ) Kars Şubesi Başkanlığı görevlerim 1991 yılında milletvekili adayı oluncaya kadar sürdü.

Kars Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Şube Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı uzmanlığı görevlerinden sonra 1994 – 1997 yılları arasında Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçiliğinde Kültür Müşavirliğinde diplomat olarak görevde bulundum. Bu dönemde Kültür Bakanlığı tarafından da yayınlanan Türkmenistan’ın kültür hayatı adlı kitabı düzenleyerek kitabın         “ Türkmen romanı”  ve “ Türkmen Şiiri” bölümlerini yazdım.

Yurda dönüşümde TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi) Türkiye Temsilcisi oldum.

15 yıldan beri İstanbul’da oturuyorum. Memuriyetin dışında her zaman CHP üyesi oldum.

Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe ilçelerinde dershane ve özel liselerim var.

Halen İstanbul Azerbaycan’la Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanlığı, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ( TADEF ) Genel Başkan Yardımcılığı, KAI ( Kars – Ardahan – Iğdır ) Vakfı Başkan Yardımcılığı ve Vakfın Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütmekteyim. Bu yıl 750 üniversite öğrencisine burs verdik.

15 yıldan beri İstanbul’da aralıksız yayınlanan aylık “Gazi Kars” dergisi başyazarlığı, KAI Vakfı’nın yayını “ KARS ” dergisinin yazı kurulu üyesi ve yazarıyım. Ayrıca gerçekgündem internet gazetesinde de yazmaktayım. İstanbul’da başarılı olmuş Karslıların yaşam öyküsünün anlatıldığı “Kar Taneleri” kitabında “Mavi Pasaport Vermediler Yurt Dışında Kırmızı Diplomatik Pasaportla Ülkemi Temsil Ettim” başlığıyla yaşam öyküm anlatıldı. İstanbul’da adaylığımı destekleyen insanların açtığı facebook’taki grubuma şuan itibariyle 2000 civarında destek mesajı aldım.

Bütün hemşerilerime selam ve saygılarımı iletiyorum…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.