1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yenice’den Basına ziyaret
Yenice’den Basına ziyaret

Yenice’den Basına ziyaret

MHP Kars Milletvekili Adayı Harun Yenice, Sarıkamış’ta günlük yayınlanan Kardelen Gazetesi’ni ziyaret ederek, gazetenin imtiyaz sahibi Ali Asker Daşdelen ve Kafkas Haber Ajansı Muhabiri Eren Yanar ile basının sorunları ve seçim sürecini konuştu.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24. dönem Kars 2. sıra Milletvekili Adayı Harun Yenice, Sarıkamış’ta günlük yayınlanan Kardelen Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek, gazetenin imtiyaz sahibi Ali Asker Daşdelen ve Kafkas Haber Ajansı (KHA) Sarıkamış muhabiri Eren Yanar ile yerel basının sorunları ve seçim sürecini konuştu.

Kardelen Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Asker Daşdelen, Yenice’yi ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Basın çalışanlarının ciddi sorunları var. 12 Haziran sonrasında oluşacak iktidarın bu sorunlara acil olarak el atması gerekiyor. Basın özgürlüğü konusunda dünyada 106. sıradayız. Bu büyük bir sıkıntı. Bu sorunların biran önce çözülmesi gerekiyor. Biz demokrasinin yaşaması insanlarımızın özgürce düşünebilmeleri ve tercihlerinde doğru karar verebilmeleri noktasında bize iletilen ve bizim üzerimizden halka iletilen her türlü mesajı hiçbir ayrımı gözetmeksizin okuyucularımıza ulaştırmaya, kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bu vesile ile ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

MHP Kars milletvekili adayı Harun Yenice ise, bu sorunları çok iyi bildiklerini, göreve gelmeleri halinde bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.    

Yenice, “Basın demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Yerel basına bu noktada önemli görevler düşmektedir. MHP bu seçimin en iddialı ve iktidarı tek başına hedeflemiş ulusal bütünlükten yana tavır koymuş, AKP’nin bölünmeyi öngören çalışmalarını durdurma noktasında milli bütünlükten yana olanların tercih merkezi olmuştur. MHP Kars teşkilatı olarak birlik ve bütünlük içerisinde seçimlere giriyoruz. Amacımız MHP iktidarına Kars’tan omuz vermek, ses vermektir. Tüm vatandaşlarımıza ve Karslı hemşehrilerimize diyoruz ki; bölünmeye karşı, haraç mezat satılan kitlere karşı AKP’den hesap sormak için ‘Ses Ver Kars’ diyoruz” diye konuştu.

Sarıkamış İlçe merkezi ve köy gezilerinde hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Yenice, Kars’ta yapılan anket çalışmalarında MHP’nin birinci parti olduğunu belirterek, “Sarıkamış Kayak Merkezi’ne spor kompleksleri kurulacak. Sarıkamış’ta kış sporlarının yanında çim sporları da yapılacak. Sarıkamış dendiği zaman insanların aklına yalnız kış turizmi gelmeyecek. Yaz turizmi de kış turizmi kadar önemlidir. Sarıkamış’ta turizmin mutlaka 12 aya yayılması gerekir. Sarıkamış, Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında hak ettiği yeri alacak. Sarıkamış cazibe merkezi haline getirilecek. Özellikle kayak dalında Türkiye’yi temsil edecek Milli kayakçılar burada yetişecek. Sarıkamış Ayakkabı Fabrikası yeniden ekonomiye kazandırılacak. Gerek özel sektör eliyle, gerekse kamulaştırarak mutlaka Ayakkabı Fabrikamız ekonomiye kazandırılarak bölgede istihdam sağlanacak.” diye konuştu.  

İktidarlarında fakirlerin onurlu bir şekilde “Hilal Kart”la yardımları alacağını ve bu tür projeleri anlatmaya devam edeceklerini ifade eden Yenice, şunları söyledi:

“Korkunun ecele faydası yok. 17 gün sonra MHP iktidarında bu milletin nefes alacağını, çalışanların korkularının ortadan kalkacağının müjdesini veriyorum. Kars’ın gezilmeyen hiçbir yeri kalmayacak. Teşkilatlarımızla uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Kars’ta her ilçeyi, her köyü ziyaret edip AK Parti hükümetinin ülkemizi ne hallere koyduğunu anlatmaya devam edeceğiz. 12 Haziran tarihi Türk Milletinin kurtuluş günü olacaktır. Seçim çalışmalarımızda halkımızın partimize gösterdiği ilgi son derece sevindiricidir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.