1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yetişkinlerde Magnezyum Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Yetişkinlerde Magnezyum Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Yetişkinlerde Magnezyum Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

İnsan vücudunda metabolik reaksiyonların gerçekleşmesi, hormonal düzenin korunması, hücrelerin yapım ve onarımları gibi pek çok fonksiyon için minerallere ihtiyaç duyulur. Bu minerallerden biri de magnezyumdur.

A+A-

Yetişkinlerde Magnezyum Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

İnsan vücudunda metabolik reaksiyonların gerçekleşmesi, hormonal düzenin korunması, hücrelerin yapım ve onarımları gibi pek çok fonksiyon için minerallere ihtiyaç duyulur. Bu minerallerden biri de magnezyumdur. Magnezyum, vücutta en bol miktarda bulunan 4. mineraldir. Gen bakımından enerji üretimine, protein oluşumundan sinir ve kas sisteminin düzenlenmesine kadar pek çok vücut fonksiyonunda magnezyum aktif rol alır.

Yetişkinlerin günlük alması gereken magnezyum miktarı, yaş ve cinsiyet faktörlerine göre farklılık gösterir. Kadınlar için günlük alınması gereken magnezyum doz miktarı 310-320 mg arasında olurken, erkekler için bu miktar günlük 400-420 mg arasındadır. Bu miktarlar yeterli şekilde vücuda alınmadığında yetişkinlerde magnezyum eksikliği ortaya çıkabilir. Bu durumda en etkili çözümlerden biri, magnezyum takviyesi almaktır.

Magnezyum Ne Zaman Alınmalı?

Magnezyum eksikliği yaşayanlar için takviyeler, son derece etkili seçeneklerdir. Ancak takviyelerin ne zaman ve ne dozda kullanılması gerektiği kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bunun için en doğru yol ise magnezyum takviyelerini kullanmadan önce sağlık profesyonellerine danışmaktır.

Özel durumların ya da farklı rahatsızlıkların olmaması halinde magnezyum takviyeleri her gün alınabilir. Sabah ya da akşam saatlerinde kullanımı ise magnezyumun çeşidine göre farklılık gösterir. Örneğin; magnezyum glisinat içerikli preparatların gece yatmadan önce alınması önerilirken magnezyum malat takviyesinin sabah ya da öğle saatlerinde alınması önerilir.

Ancak magnezyum takviyesi kullanmadan önce mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmak gerektiği ve kullanım zamanlarının kişiden kişiye farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır.

Magnezyum Nelerden Alınır?

Günlük ihtiyacınız olan magnezyum miktarı iki şekilde alınabilir. Bunlardan birincisi, besinlerdir. Badem, avokado, bitter çikolata ve yeşil yapraklı sebzeler gibi farklı besin türleri magnezyum içerir. Ancak besinler pek çok zaman magnezyum alımı için yeterli olmayabilir. Bu durumda devreye magnezyum takviyeleri girer.

Magnezyum takviyeleri, vücutta eksik olan magnezyumu yeterli seviyeye getirmenin kolay ve etkili bir yoludur. Magnezyum takviyesine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız  https://www.orzax.com.tr/  adresini ziyaret edebilir, takviye ürünler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.