1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yetiştirme Yurduna Vali ziyareti
Yetiştirme Yurduna Vali ziyareti

Yetiştirme Yurduna Vali ziyareti

Vali Ahmet Kara, Kurban Bayramı nedeniyle Sosyal Hizmetler ve Yetiştirme Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

A+A-

Öğretmenevi’nde ki bayramlaşmanın ardından Vali Kara ve beraberinde Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Uçar, Vali Yardımcıları Murat Demirci, Karahan Daşdan ve İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı SHÇEK Müdürlüğüne geldiler.

Burada SHÇEK İl Müdürü Akın Oktay ve diğer görevliler tarafından karşılandı.

Vali Kara ve beraberindeki protokol üyeleri çocuklarla bayramlaşarak bir süre sohbet ettiler. Burada kendilerine iyi bakılıp bakılmadığını soran Kara, çocukların memnuniyetlerini bildirmeleri üzerine Oktay yurt görevlilerine teşekkür etti. Kara çocuklarla yaptığı sohbet sırasında ise bayramların önemine ilişkin öğütler verdi.

Kara daha sonra gazetecilerin eski binanın yıkılıp yenisinin yapılması ve Kurşunoğlu İlköğretim Okulunun son durumu ne aşamada yönündeki sorularını cevaplandırdı.

Kara şunları söyledi:

“Kurşunoğlu İlköğretim Okulu daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bağlı bir okuldu. Daha önce Selma Aliye Kavak, Kars ziyareti sırasında çocukları eski binadan taşıyın dedi. Bizlerde buradan çocuklarımızı alarak şehrin çeşitli yerlerinde çocuk evlerine yerleştirdik. Yetiştirme yurdunda ki çocukları da bu binaya Halime Arslan Yıldız’a taşıyın dedi. Çünkü o bina yıkılacak. Bina çok eski ve güçlendirilmesi gerekiyor. Depreme dayanıklı değil. Yerine çok daha büyük ve kullanışlı bir yurt binası yapacağız. Binanın yaklaşık maliyeti çıkarıldı. İhale çalışmaları devam ediyor.

Kurşunoğlu ilköğretim okulu bu bina tarihi ver tescilli bir bina olduğu için taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilmiştir. Milli Emlak’a tahsisi edilmişti. Ve Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmişti. Önce 6 ay süren bir çalışmanın ardından Milli Eğitim tahsisini kaldırdık. Milli Eğitim Bakanlığı önce binayı vermek istemedi. Şu anda da Sosyal Politikalar ve Aileden Sorumlu Bakanlığa tahsis edildi. Şu anda ödenek bekleniyor. Yani öce röleve ve restorasyon çalışmaları yapıldıktan sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bu binaya taşınacak. Son olarak ta Sosyal Hizmetlere tahsisli bir bina olacak.

KARS’TA RÖLEVE ÇALIŞMASI YAPACAK BİR BİRİM YOK

Kars’ta bir binanın rölevesini çıkartacak bir birim yok. Bu işi de Erzurum Röleve Müdürlüğü yapacak. Perojesi çıkcak. Bu projeyi artık Kars’ta kurulan kuruldan karar çıkacak ve yapım aşamasına gelinecek. Bu da bir sene çekecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.