1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım; Kars bir Konya neden olmasın?
Yıldırım; Kars bir Konya neden olmasın?

Yıldırım; Kars bir Konya neden olmasın?

Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, 24 Ekim’de başlayacak,’Civanmertlik’ programıyla Mevlana’nın Hocası Ebu’l Hasan Harakan-i Hazretlerinin Kars’ta anılacağı söyledi.

A+A-

Yıldırım, bugün Mevlana’nın bulunduğu şehir Konya’ya bakıp imrendiklerini ve arkadaşlarıyla, Kars bir Konya neden olmasın dediklerini belirtti.

Harakan-i Kültür Merkezinde, Harakan-i Vakfı tarafından,  organize edilecek etkinlikler öncesi, açıklamalarda bulunan Yıldırım, Kars’ın tarihi dokusunun yanında, devrinde çok iyi tanınan, mânâ âleminin büyük velîsi Bâyezid-i Bestâmî’nin kerametine, nail olan Ebu’l Hasan Harakan-î Hazretlerinin metfun bulunduğu bu toprakların son yıllarda yapılan atılımla artık inanç turizminde de kendini göstermeye başladığını ifade etti.

24-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklere dernek olarak üyeleriyle birlikte katılacaklarını aktaran Yıldırım, ‘Çok ağlayın, az gülün, çok susun, az konuşun, çok verin, az yiyin, başınızı yastıktan uzak tutmaya çalışın’ diyen Harakan-i Hazretleri için düzenlenecek bu anma etkinliğiyle, fütüvvet ve civanmerdliğin şartlarını öğrenmeyi üyeleriyle arzuladıklarını aktararak, “Yanı sıra tasavvufî konularda alanında uzman kişilerden bilgiler edinmek istiyoruz.”dedi.

Öte yandan, Harakan-i Kültür Merkezi’nde 24 Ekim, saat 10.00 ile 12.00 arasında açılış programı ile başlayacak etkinlikte, açılış konuşmalarını Hayat Nur Artıran, Cemalnur Sargurt ile Doç. Dr. Velin Belev yapacaklar.  Ayrıca, 14.00-16.00 saatlerinde Harakan-i Kültür Merkezi’nde Sadık Yalsızuçanlar, Fatma Atıcı ve Tülay Berberoğlu’nun katılacağı panel yapılacak. Saat 16.00-17.00’de Doç. Dr.Dilaver Selvi konferans verecek. Evliya Camii’nde saat 18.00-19.00’da Kur’an-ı Kerim ziyafeti gerçekleştirilecek.

25 Ekim’de saat 20.00-21.30 arasında Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu’nda tasavvuf musikisi dinletisi gerçekleşecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.