1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yollar Köstebek Yuvası
Yollar Köstebek Yuvası

Yollar Köstebek Yuvası

Karlı Havalardan Geriye Köstebek Yuvasını Andıran Yollar Kaldı...

A+A-

Kars'ta kar ve soğuk havadan geriye köstebek yuvasını andıran yollar kaldı.

Tuzlanan asfaltın çözülmesiyle delik deşik olan yollar, onarılmayı bekliyor.

Ticari taksi sürücüleri, "Yollardaki çukurlar yüzünden araçlarımızın ön takımları sürekli arıza veriyor. Müşteri çukura düştüğümüz zaman bize sitem ediyor." sözleriyle duruma tepki gösterdi. 

Kars’ta ocak ayının başlarında başlayan ve şubat ayının sonuna kadar yağan kar ve buzlanmaya yönelik tuzlama çalışmalarının etkisi yollarda kendisini gösterdi. Kar suyu ve kimyasal tuzlama nedeniyle asfaltın çözülmesi yolları adeta patates tarlasına çevirdi. Buzlanmanın etkisini ortadan kaldırmak için yolları tuzlayan yetkililerin şimdi bozulan yolları yeniden asfaltlamaları bekleniyor. Kars yollarında sabahtan akşama kadar araç kullanan ticari taksi sürücüleri, köstebek yuvasına dönen yollardan şikâyetçi. 

Sürücüler, "Çukurlara düşmekten araçlarımızın ön takımları bozuldu. Neredeyse her hafta tamirciye gidiyoruz." diyerek duruma tepki gösterdi. 

Taksici Kıyas Çeledir, "Yolda giderken çukura düşüyoruz, müşteri bize kızıyor. 'Kardeşim dikkat etsene' diye bize çıkışıyor." dedi. 

Yollarda gün boyunca direksiyon sallayan sürücü Ayhan Bolut da Kars’ta neredeyse düzgün yol kalmadığını belirtiyor. Bolut, don ve tuzun en çok yama yapılan yolları bozduğunu söylüyor. Başka bir sürücü ise "Evden işe işten eve giderken araç kullanıyorum. Yolda kısa mesafede bile çok sayıda çukura düşmekten kurtulamıyorum." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.