1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yorga'dan "Turizm" Açılımı
Yorgadan Turizm Açılımı

Yorga'dan "Turizm" Açılımı

Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili Aday Adayı Turgut Yorga, Kars ekonomisinin canlanması ve gençlere istihdam imkânı bölge turizminin geliştirilmesiyle mümkündür, dedi.

A+A-

Yorga gazetemize yapmış olduğu açıklamasında şu görüşlere yer verdi :

İlimiz sahip olduğu Doğal Kültürel ve tarihi çekiciliği ile alternatif turizm çeşitlerinin uygulanabileceği bir yerleşim merkezidir.

Başta Anı Antik Kenti olmak üzere tarihi konakları, cami ve kiliseleri ile inanç turizmi açısından, doğal kaynakları, av alanları ve yaylaları ile doğa turizmi açısından, iklim ve coğrafi özelliklerinin elverişliliği göz önüne alındığında ise kış sporları açısından Sarıkamış kayak merkezi alternatif turizm acısından zengin bir potansiyele sahiptir.

Alternatif turizm yatırım imkanlarına sahip olan ilimiz, günümüz şartlarına göre yapılacak olan planlama, doğru yatırım ve iyi bir tanıtımla ilimizin ekonomisine girdi sağlayacağı gibi gençliğe de istihdam imkanı yaratacaktır. 

2009 yılında ilimize gelen ve konaklama yapan yerli ve yabancı turist sayısına baktığımızda bu sayının 73.697 binler civarında olduğu görülmektedir. Ancak Avrupa ülkelerinde aynı özelliklere sahip kış sporları merkezlerine baktığımızda bu sayıların milyonları bulduğu görülmektedir.

İlimizde yapılacak yatırımların ve tesislerin artışı ve iyi bir tanıtımla bu sayının daha yukarılara çekilmesiyle birlikte istihdamda da artış meydana gelecektir.

Bölgemiz kaynak yönünden önemli bir turizm potansiyeline sahip olmakla birlikte, alt ve üst yapıdaki eksiklikler nedeniyle sektörün bugüne kadar ilimize yeterince katkısı olmamıştır. sektörün ilimiz ekonomisine katkı sağlaması ise ancak, çok yoğun tanıtım ve hızlı ve düzenli bir yatırımla gerçekleşebilecektir.

Çünkü turizm düşük yatırımlarla yüksek istihdam yaratan bir sektördür, yukarıda belirttiğim şekilde gerçekleştirildiği  taktirde sektör ilimiz gençliğinin istihdam sorununun çözümünde önemli katkı sağlayacaktır.

Bu nedenle var olan doğal doku üzerine yapılacak doğru yatırımlar, iyi bir tanıtımla ilimize sağlayacağı ekonomik girdi ve istihdam sayısı çok daha ilerilere taşınabilir, Sizce önemsiz olarak görülebilir ama sadece tur organizasyonu düzenleyen şirketlerle ilimizde ve yerinde yapılacak toplantı ve görüşmelerle, düzenlemiş oldukları tur programlarına ilimizin ilave edilmesinin sağlanması ve  kayak sporu için çok önemli olan ve Alplerde olan toz kristal kar’ın ülkemizde sadece Sarıkamış ta bulunması nedeniyle Sarıkamış kış sporları merkezinin paket tur programlarına alınması ilimize ekonomik girdi sağlayacağı gibi ilimiz gençliğinin de kurtuluşu olarak görülmektedir. 

Bunların gerçekleşebilmesi de ilgili kurumlar, yerel yönetim kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve yöre halkı arasında yapılacak eş güdümlü bir çalışma ile mümkün olabilecektir. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.