1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yücel’e eşit ücret teşekkürü
Yücel’e eşit ücret teşekkürü

Yücel’e eşit ücret teşekkürü

Kars Selim Belediyesi işçilerinin maaşları arasındaki fark en asgariye indirilerek eşit ücret uygulaması başlattı.

A+A-

İşçiler arasındaki çok ciddi farklılıkların olması bir süre sıkıntılara neden olmuştu. En düşük 48 TL, en yüksek 67 TL fiyat arasındaki farklılığın giderilmesi için kollar sıvandı. Maaşlar arasındaki farklar işçiler arasında çelişki doğuruyordu ve yapılan sözleşme ile eşit ücret politikası kapsamında ücretler Belediye Başkanı Muhittin Yücel’in imzası ile 64 TL ve 67 TL arasında karara bağlandı.

Belediye Başkanı Muhittin Yücel, ücret politikasının Belediyede başlatıldığını, toplu sözleşme görüşmelerinin karşılıklı hoşgörü ve anlayış içerisinde geçtiğini, görüşmelerin her iki tarafı da memnun edecek şekilde sonuçlandığını söyledi.

Alın terine saygının bir gereği olarak belediye çalışanlarının maaş ve diğer sosyal alacaklarını vaktinde ödediklerini vurgulayan Yücel, “Bugün belediyemiz, personeline borcu bulunmayan sayılı belediyeler arasında yer almaktadır. Toplu iş sözleşme görüşmeleri belediyemiz çalışanlarını memnun edecek şekilde sonuçlanmıştır. Biz imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak işçimize emeklerinin karşılığını veriyoruz. Her iki tarafa da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra görüşmelerin yapıldığı toplantı salonunda belediye personeli Başkan Yücel’e konu ile ilgili hassasiyetinden dolayı teşekkürlerini sunarak çiçek takdim ettiler

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.