1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zayi olan para yetim hakkı değil mi?
Zayi olan para yetim hakkı değil mi?

Zayi olan para yetim hakkı değil mi?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Adayı Dr. Ümit Yılmazel, Kars’taki anıtın önce yapılması ardından da yine aynı iktidarca yıkılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bir kısım vatandaş “bu nedir, put mudur?”

A+A-

diye yorum yaparken, diğer kısım vatandaş Anıtına sahip çıkabilmek için kendini parçalamış. Ama en önemli olanı tabii ki zayi olan paranın yetim hakkı olduğudur.” dedi.

Seçim çalışmalarını her geçen daha da hızlandıran MHP Kars Milletvekili Adayı Dr. Ümit Yılmazel, izlenen politikalarda dikkat edilmesi gereken noktanın, halkın birbirine düşürülmemesi konusu olduğunu söyledi.

Yılmazel, “Elimizdeki kaynak kullanımında, yatırım planlarının hazırlanmasında, öneri ve isteklerin değerlendirilmesi konusunda hükümet olarak bir adım atıyorsak, bunları iyi çok iyi analiz etmeliyiz.” dedi.

Yılmazel şöyle konuştu: “Diyelim ki bir şehre yatırım yapacağız. Şehrin öncelikli ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yatırımların konu başlıklarını belirleriz. Sonra bu konu başlıklarına göre bütçe planı yaparız. Nihayetinde de uygulamaya başlarız. Uygulamamızdan sonra hatalı yaptığımız işler için hatamızı kapatmak adına halkı birbirine düşürerek, kamuoyunu bu kargaşayla meşgul ederek, hatalarımıza ilginç isimler takmak suretiyle suni gündemler ortaya çıkarıp hatalarımızı kapatmaya çalışmamız, hatamıza bir hata daha eklemek demek olur.

8 yıllık iktidar hükümeti Serhat şehrimiz Kars’ı ele almış. Değerlendirmesini yapmış ama galiba şehre hiç uğramadan bir değerlendirme yapmış. Çünkü yatırım planının içine ne Kars’ın asfaltla ilgili problemleri tam anlamıyla girmiş, ne araç park yerleriyle ilgili sıkıntılar, ne şehrin içme suyuyla ilgili ivedi çözümlenmesi gereken hususlar girmiş. Bir tarafta köye fazla gelen su sokağa dökülürken, öbür tarafta su sıkıntısı yaşanıyor ama gene de bu konunun çözümlenmesi ivedi olarak değerlendirilmiyor. Sonuç olarak, yatırım planında şehrin kültürel dokusuna katkıda bulunma miktarı konmuş. (2.5 trilyon)

Kültürel dokular incelenmiş, Ani harabelerinin toprağın altındaki kısımlarının yüzeye çıkarılması konusu, şehrin tarihi yansıtan yapısının korunması konusu gibi konular ilgi çekmemiş, şehre insanlık anıtı yapılmasına karar verilmiş. Ödenek ayrılmış, yapılmış. Yapım aşamasında muhalefet partisinden (Milliyetçi Hareket Partisinden) itiraz gelmiş ama hükümet temsilcileri dikkate almamışlar. Hükümet yetkilisi tarafından biz gerekli planlamayı yaptık, bu anıt bitirilecek cevabı verilmiş.”

Anıttaki gelişmelere de değinen Yılmazel, daha sonra şunları söyledi: “Sonra bunca emeğin üzerine bu sanatsal değeri olan yapıtın yine aynı hükümet tarafından yıkılmasına karar verilmiş. Ancak burada bir hata daha yapılmış. Hükümet sanatsever ve sanatçı vatandaş ile ekmeğe muhtaç vatandaşı karşı karşıya getirmiş. Bir kısım vatandaş bu nedir, put mudur diye yorum yaparken, diğer kısım vatandaş Anıtına sahip çıkabilmek için kendini parçalamış.

Şu ana kadar bu olayın iki ana başlığı üzerinde vurgular basında dalga dalga yer aldı. Ancak bu başlıklardan önemli olanı tabii ki zayi olan paranın yetim hakkı olduğudur. Bu olayla görülüyor ki mevcut hükümet, yetimin hakkını yeteri kadar koruyamamaktadır. Gerek planlama yapma aşamasında, gerek hatalarını düzeltme aşamasında bu konuda yeterli olamamıştır. Benzer şekilde hükümetin yetim hakkına ne şekilde sahip çıktığının çeşitli göstergeleri diğer illerde de mevcuttur. Bu durum kamuoyu tarafından da bilinmektedir.

Sözün özü, yanlış politika insanları birbirlerine de düşürür, insanların zamanlarını da alır, paralarını da alır hepsinden önemlisi insanların huzurunu kaçırır ve hatta bazen de insanları geri dönüşü olmayan yollara sokar.

İktidar hükümeti çoğunluk vekil sayısı ile böyle bir planlama yapmıştır. Yaptığı planlamanın düzeltmesini de başka bir hata olarak tarihe geçmiştir.

Bizde sanata karşılık sanatla cevap veriyoruz, madem sanatsal bir şeyler için bütçe ayrılacak, bunu Ani Harabelerinin yeryüzüne çıkarılmasında kullanacağız diyoruz. Bu nedenle bu sefer biz konuşalım, onlar dinlesin diyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.