1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bölge Planı halkın görüşüne sunuldu
Bölge Planı halkın görüşüne sunuldu

Bölge Planı halkın görüşüne sunuldu

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan 2014-2023 yıllarını kapsayan Taslak Bölge Planı, Kalkınma Bakanlığı tarafından halkın görüşüne sunuldu.

A+A-

 Vatandaşlar,http://www.kalkınma.gov.tr/DocObjects/Icerik/5792/BG-BP-olge_Planlari adresinden kendi bölgeleriyle ilgili hazırlanan plan hakkında görüş bildirebilirler.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından hazırlanan ve Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden oluşan TRA2 Düzey II Bölgesi Taslak Bölge Planı halkın görüşüne sunuldu. Vatandaşlar, Kalkınma Bakanlığı’nın http://www.kalkınma.gov.tr/DocObjects/Icerik/5792/BG-BP-Bolge_Planlarilinkini tıklayarak kendi bölgeleriyle ilgili hazırlanan Taslak Bölge Planı hakkında görüş ve eleştirilerini yazarak bakanlığa gönderebilirler. Hazırladığı ilk bölge planını kısa vadeli olmak üzere 2010-2013 dönemi için geliştiren SERKA, yeni planı 2014-2023 dönemini kapsayacak şekilde hazırladı.

KATILIMCILIK ESAS ALINDI

SERKA, 2014-2023 Taslak Bölge Planı’nı hazırlarken her aşamada katılımcılık ilkesinin sağlanmasından farklı yöntem ve araçları kullandı. Çeşitli düzeylerde toplantılar gerçekleştirilirken ihtisas komisyonları ve alt komisyonlar oluşturuldu. Bölgedeki kamu, özel sektör ve STK’lar ile üniversiteler palan sürecine dahil edilerek katılım sağlandı. Taslak Bölge Planı Ajansın Yönetim Kurulu ve bütün bölge illerinin farklı kesimlerinden temsil imkanı sağlayan ve 100 üyeden oluşan Kalkınma Kurulu’nda görüşülüp onaylandıktan sonra Kalkınma Bakanlığı’na gönderildi. SERKA’nın hazırladığı Taslak Bölge Planı’yla ilgili olarak bölge halkının görüş ve önerileri alındıktan sonra Plan, Bölgesel Gelişme Komitesinin görüşüne ve Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’nun onayına sunulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.