1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Alp, dolu ve sel felaketine maruz kalan köylerin mağduriyetini gündeme getirdi
Milletvekili Alp, dolu ve sel felaketine maruz kalan köylerin mağduriyetini gündeme getirdi

Milletvekili Alp, dolu ve sel felaketine maruz kalan köylerin mağduriyetini gündeme getirdi

CHP Kars Milletvekili Av. İnan Akgün Alp, Kağızman’da dolu ve sel felaketine maruz kalan köylerin mağduriyetini TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

A+A-

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars’ın Kağızman ilçesinde meydana gelen dolu ve sel felaketleri sonrası köylülerin zararlarının karşılanması için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan harekete geçmesini talep etti.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı’nda Kağızman ilçesini etkileyen kuvvetli sağanak yağmur sonrası meydana gelen sel ve dolu felaketinde çiftçilerin zarar gördüğünü söyledi. CHP’li Alp, “Bayram tatili sırasında maalesef Kars'ın bazı köylerinde doğal afete maruz kaldık. Kağızman ilçemizin Taşbilek, Akören, ve Karakuş köylerinde ağır dolu hasarı oluştu. Aslına bakarsanız bu köylerimizde ilçe tarım yetkilileri hızlı davrandılar, hasar tespitleri yaptılar fakat köylerimizde maalesef tarım sigortası olmadığı için hasar kapsamına alınmıyorlar. Bu köylerimiz ilgi beklemektedir, delaletinizle Tarım Bakanına sesleniyorum. Bir de Akdam köyümüzde sel felaketi oldu. Köylerimizin hasarlarının karşılanması için Tarım Bakanının harekete geçmesini talep ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.